Οδοντοστοιχίες

Dentures isolated on a white background.
Είναι πολύ εύκολο να δει κανείς ανθρώπους οι οποίοι έχουν χάσει την αυτοπεποίθησή τους λόγω έλλειψης ενός, περισσοτέρων ή ακόμη και όλων των δοντιών τους. Αυτοί οι άνθρωποι συχνά αισθάνονται αμηχανία και διστάζουν να γελάσουν μπροστά σε άλλους ανθρώπους. Αναμφίβολα ένα όμορφο χαμόγελο χαρίζει αυτοπεποίθηση και συμβάλλει όχι μόνο στην εξωτερική εμφάνιση του ατόμου, αλλά και στη βελτίωση της διάθεσης και της ψυχολογίας του.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Σε νωδά (χωρίς δόντια) άτομα, παρατηρείται μετά από κάποιο χρονικό διάστημα αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου τους. Για παράδειγμα παρατηρείται μείωση της κάθετης διάστασης του προσώπου, σμίκρυνση της σχισμής του στόματος, αλλαγή της θέσης των χειλέων και γενικότερα μία μυϊκή υποτονία γύρω από τη στοματική κοιλότητα. Και όλα αυτά γιατί χάνοντας τα δόντια, με τον καιρό παρατηρείται και απορρόφηση των οστών της γνάθου και έτσι δεν υπάρχει η κατάλληλη υποστηρικτική βάση για τους μύες του προσώπου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα δυστυχώς το άτομο να φαίνεται ηλικιακά πολύ μεγαλύτερο απ ότι στην πραγματικότητα είναι, κάτι το οποίο μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη ψυχολογία όσο ακόμη και στην κοινωνικοποίησή του.

Γι αυτό το λόγο πριν ακόμη συμβούν όλες αυτές οι αλλαγές, πρέπει όταν αφαιρούμε αρκετά ή και όλα τα δόντια, οι αποκαταστάσεις αυτών (είτε με οδοντοστοιχίες είτε με εμφυτεύματα) να γίνονται όσο το δυνατόν γρηγορότερα, και όχι μετά το πέρας αρκετών χρόνων. Κατά αυτό τον τρόπο θ αποφευχθεί η αλλοίωση των χαρακτηριστικών του προσώπου, αλλά και στην περίπτωση  που ως λύση θα επιλέξουμε τα εμφυτεύματα θα αποφευχθεί η απορρόφηση των οστών των γνάθων, κάτι που σε δεύτερο χρόνο θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα για την αποκατάσταση με εμφυτεύματα. Αν για οικονομικούς όμως λόγους κάποιος δε θέλει να προβεί στη λύση των εμφυτευμάτων, ας δούμε τι επιλογές μπορεί να έχει όσο αφορά την κατηγορία των οδοντοστοιχιών. Οι  οδοντοστοιχίες είναι κινητές προσθετικές εργασίες που αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν.

Υπάρχουν τρεις τύποι οδοντοστοιχιών:

  • Οι ολικές οδοντοστοιχίες
  • Οι μερικές οδοντοστοιχίες
  • Οι επένθετες (επί εμφυτευμάτων) οδοντοστοιχίες

Ολικές Οδοντοστοιχίες

Οι ολικές οδοντοστοιχίες  (μασέλες) είναι αυτές οι οποίες χρησιμοποιούνται όταν λείπουν όλα τα δόντια της άνω ή της κάτω γνάθου ή και των δύο. Αποτελούνται από μία ακρυλική ροζ χρώματος βάση η οποία είναι μία προσομοίωση των ούλων, πάνω στην οποία είναι στερεωμένα τα ακρυλικά δόντια. Αυτές κατασκευάζονται από τον οδοντοτεχνίτη βάση ειδικών μετρήσεων και αποτυπωμάτων που έχει λάβει ο οδοντίατρος.

Οι ολικές οδοντοστοιχίες αποτελούν μία αρκετά  οικονομική λύση για ολικά νωδούς ασθενείς. δηλαδή ιδανική για ασθενείς που έχουν χάσει όλα τους τα δόντια. Συμβάλλουν σημαντικά στην αυτοπεποίθηση των νωδών ασθενών τόσο με τη βελτίωση της εικόνας του προσώπου τους, όσο και βοηθώντας τους κατά τη διαδικασία της μάσησης.

Ωστόσο οι ολικές οδοντοστοιχίες έχουν ένα σημαντικό μειονέκτημα. Παρουσιάζουν αρκετά συχνά προβλήματα με τη συγκράτηση και τη σταθερότητά τους, με αποτέλεσμα να δημιουργούν αρκετά προβλήματα τόσο στο θέμα της ομιλίας, της διατροφής αλλά και της αυτοπεποίθησης των ατόμων που τις χρησιμοποιούν, καθώς τους δημιουργεί έντονο άγχος και ανασφάλεια. Γι αυτούς τους λόγους θα πρέπει ν αποτελούν την τελευταία λύση στις επιλογές των νωδών ασθενών.

Μερικές Οδοντοστοιχίες

Οι μερικές οδοντοστοιχίες είναι οι οδοντοστοιχίες οι οποίες αντικαθιστούν τα δόντια που λείπουν και στηρίζονται πάνω στα φυσικά δόντια. Η στήριξή τους πάνω στα υπάρχοντα δόντια γίνεται με ειδικούς συνδέσμους ή άγκιστρα. Οι μερικές οδοντοστοιχίες αποτελούν οικονομική λύση στις περιπτώσεις κατά τις οποίες λείπουν αρκετά δόντια εκατέρωθεν των πλευρών των γνάθων.

Επένθετες (επί εμφυτευμάτων) οδοντοστοιχίες

Τα τελευταία χρόνια η εξέλιξη της οδοντιατρικής επιστήμης έχει πλέον καθιερώσει την καθημερινή χρήση των οδοντικών εμφυτευμάτων. Τα οδοντικά εμφυτεύματα χρησιμοποιούνται ευρέως για να αντικαταστήσουν δόντια τα οποία έχουν χαθεί. Όμως τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για τη στήριξη ολικών οδοντοστοιχιών. Οι επένθετες (επί εμφυτευμάτων) οδοντοστοιχίες είναι οδοντοστοιχίες οι οποίες στηρίζονται σε εμφυτεύματα και αποτελούν μία αξιόπιστη εναλλακτική λύση, με πληθώρα πλεονεκτημάτων έναντι των συμβατικών ολικών οδοντοστοιχιών.

Οι επένθετες οδοντοστοιχίες παρουσιάζουν αυξημένη συγκράτηση και σταθερότητα, σε σχέση με τις συμβατικές ολικές οδοντοστοιχίες. Αυτό έχει σημαντικό αντίκτυπο τόσο στη βελτίωση του τρόπου ζωής του ασθενή αλλά και στην αυτοπεποίθησή του. Ο ασθενής παρατηρεί ουσιαστική βελτίωση τόσο κατά τη διαδικασία της μάσησης αλλά και της ομιλίας, καθώς πλέον δεν έχει να  αντιμετωπίσει το πρόβλημα της κινητικότητας και της αστάθειας της ολικής οδοντοστοιχίας. Αυτό επιδρά πολύ θετικά στη ψυχολογία του και τον καθιστά πολύ περισσότερο κοινωνικό και δραστήριο.

Ο αριθμός των εμφυτευμάτων που απαιτούνται για τη συγκράτηση της ολικής οδοντοστοιχίας είναι συνήθως τέσσερα για την άνω γνάθο και τουλάχιστον δύο για την κάτω γνάθο.

Τα εμφυτεύματα συνδέονται με τις οδοντοστοιχίες  είτε με συνδέσμους είτε με ειδική δοκό. Ο ασθενής μπορεί μόνος του να αφαιρεί την οδοντοστοιχία όποτε επιθυμεί προκειμένου να καθαρίσει και αυτήν αλλά και τα εμφυτεύματα που τη συγκρατούν.

Ένα άλλο πολύ σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι η διατήρηση του οστού των γνάθων γύρω από την περιοχή που έχουν τοποθετηθεί τα εμφυτεύματα. Στις αντίστοιχες συμβατικές ολικές οδοντοστοιχίες, με την πάροδο των χρόνων, παρατηρείται σημαντική απορρόφηση του οστού των γνάθων, πράγμα το οποίο έχει ως συνέπεια να μη μπορεί πλέον να συγκρατηθεί η οδοντοστοιχία καθώς έχει επιπεδωθεί η φατνιακή ακρολοφία. Έτσι πολλοί ασθενείς καταλήγουν να έχουν ως μόνη λύση τη χρήση ειδικής συγκρατητικής κόλλας προκειμένου να καταφέρουν να διατηρούν σταθερές τις οδοντοστοιχίες στο στόμα.

Η τεχνική των επένθετων οδοντοστοιχιών που στηρίζονται σε εμφυτεύματα έχει πραγματικά αλλάξει τη ζωή όλων  αυτών των ανθρώπων οι οποίοι χρησιμοποιούν ολικές οδοντοστοιχίες, καθώς τους προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά όσο αφορά το θέμα της συγκράτησης και της σταθερότητας της οδοντοστοιχίας τους, πράγμα το οποίο βελτιώνει τόσο τη μασητική τους ικανότητα όσο και την ομιλία τους.

Με τις παραπάνω επιλογές ανάλογα με το εκάστοτε περιστατικό  και με τη σωστή καθοδήγηση από τον οδοντίατρο, ο ασθενής μπορεί να επιλέξει ποιο είδος οδοντοστοιχίας ταιριάζει και ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του ανάγκες.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Η ιατρική μας ομάδα στη διάθεσή σας

Δείτε Περισσότερα

Online Αξιολόγηση

Δείτε το νέο σας χαμόγελο!

Scroll to Top

Επικοινωνία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπος της ADVANCED DENTAL CLINICS θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για να απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Όροι Χρήσης

Η εταιρία «Smile Experts IKE» δύναται να τροποποιεί οποτεδήποτε την παρούσα. Η χρήση της παρούσας ή οιασδήποτε υπηρεσίας υποδηλώνει την ΑΠΟΧΟΔΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

Οι παρακάτω όροι είναι δεσμευτικοί. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου της παρούσας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Συναίνεση

Δια της παρούσας αποδέχεστε ότι έχετε αναγνώσει και αποδεχτεί το περιεχόμενο των σελίδων του παρόντος ιστότοπου. Επιπλέον, δεσμεύεστε όπως συμμορφώνεστε με τους κανόνες του Ελληνικού και Διεθνούς Δικαίου και ειδικά με τις διατάξει της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

Το www.advanceddentalclinics.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο και οι εμφανιζόμενες εκάστοτε στον διαδικτυακό τόπο πληροφορίες να είναι ακριβείς και αληθείς, ουδεμία όμως ευθύνη φέρει για τυχόν λάθη ή ελλείψεις που οφείλονται στην πηγή αντλήσεως της πληροφορίας καθώς και για την πληρότητα και επικαιρότητα των παρεχόμενων στοιχείων. Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες/επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών/επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

Χρήση της υπηρεσίας (Ιστοχώρου)

Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή και με κάθε τρόπο χρήση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφίας και κάθε είδους αναρτήσεως στο www.advanceddentalclinics.gr

Απαγορεύεται η χρήση της Υπηρεσίας για την άσκηση αθέμιτων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαμορφώνονται στην κοινωνία του INTERNET, όπως λ.χ. οι πρακτικές spamming. Απαγορεύεται η προσφορά προς εκμετάλλευση τμήματος ή συνόλου της Υπηρεσίας.

Απαγορεύεται η χρήση πληροφοριών της Υπηρεσίας για κατασκευή βάσεων δεδομένων (databases) καθώς και η αποθήκευση πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων με σκοπό την πρόσβαση σε αυτές από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Άδεια

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr δεν συνεπάγεται την παροχή και μεταβίβαση δικαιωμάτων ή αδειών χρήσης αγαθών ή/και υπηρεσιών του www.advanceddentalclinics.gr

Περιορισμός Ευθύνης

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr γίνεται με δική σας ευθύνη, αποδεχόμενοι ότι οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες προσφέρονται ως έχουν, δίχως εγγύηση ρητή ή έμμεσα δηλωμένη.

Αποκτώντας πρόσβαση σε οιοδήποτε τμήμα – υπηρεσία του www.advanceddentalclinics.gr συμφωνείτε ότι δεν θα αναδιανείμετε οποιαδήποτε πληροφορία εμπεριέχεται στις σελίδες του. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω συνδέσμων (hyperlinks) είναι ανεξάρτητες του Δικαιούχου και χρησιμοποιούνται για τη δική σας εξυπηρέτηση.

Ο Δικαιούχος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οιοδήποτε κόστος ή ζημιά προκληθεί από τη χρήση υπηρεσιών στις οποίες αποκτήσατε πρόσβαση μέσω του www.advanceddentalclinics.gr και αφορούν άλλες εταιρίες.

Επιπλέον, συμφωνείτε ότι η Δικαιούχος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οιασδήποτε φύσεως ζημία που τυχόν προκλήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες, το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που περιέχονται στο www.advanceddentalclinics.gr ή ανακτήθηκαν μέσω αυτού.

Τέλος, ο Δικαιούχος www.advanceddentalclinics.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από την ενημέρωση που προσφέρει.

Downloads

Τα προγράμματα που περιέχονται στην ενότητα αυτή, και είναι ελεύθερα για χρήση, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δεν μπορούν να αναπαραχθούν παρά μόνο με γραπτή συγκατάθεσή τους. Τόσο οι δημιουργοί όσο και ο κόμβος δεν φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια, η καταστροφή εξοπλισμού ή απώλεια κέρδους ή άλλη άμεση ή τυχαία βλάβη προκληθεί από την εγκατάστασή τους.

Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο πριν την χρησιμοποίησή τους. τα προγράμματα αυτά δεν είναι ελεγμένα από τους υπεύθυνους του κόμβου και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε την ασφάλεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητά τους.

Newsletters

Για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) του www.advanceddentalclinics.gr ζητούνται τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης – E-mail και Τηλέφωνο Επικοινωνίας. Το www.advanceddentalclinics.gr μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Για την εγγραφή μπορεί να ζητούνται και τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία Επιχείρησης – Διεύθυνση/Έδρα – ΤΚ – Τηλέφωνο – Πόλη – Χώρα.

Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους. Το www.advanceddentalclinics.gr διατηρεί αρχείο με τα ανωτέρω στοιχεία και μπορεί να αποστέλλει στους χρήστες μηνύματα ενημερωτικού και οικονομικού χαρακτήρα εκτός εάν οι τελευταίοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Αποζημίωση

Ρητώς δηλώνεται από τους χρήστες ότι για οποιαδήποτε ζημία προκαλέσουν στο www.advanceddentalclinics.gr με τη συμπεριφορά τους θα είναι υπόχρεοι σε καταβολή αποζημίωσης ή οιασδήποτε άλλης δαπάνης.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Οποιοσδήποτε αντιγράψει ή αναπαράγει καθοιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του ιστότοπου θα ευθύνεται αστικά και ποινικά έναντι της εταιρίας «MALO SMILES ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ». Το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός του www.advanceddentalclinics.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του και προστατεύεται από τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους. Απαγορεύεται αντιγραφή του site ή μέρους αυτού ή των καθοιονδήποτε τρόπο περιεχομένων του για οιονδήποτε λόγο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το www.advanceddentalclinics.gr προστατεύεται με κατάλληλες μεθόδους ασφαλείας δεδομένων (Username, Password, SSL, Firewall).

Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή με οποιονδήποτε τρόπο αποκάλυψη του ως άνω κωδικού πρόσβασης και συνθηματικού και υποχρεούνται στην περίπτωση αυτή να αποκαθιστούν κάθε θετική και αποθετική ζημία του www.advanceddentalclinics.gr

Το www.advanceddentalclinics.gr δεν παρέχει καμία εγγύηση για την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των στοιχείων που καταχωρούνται από τους ενδιαφερόμενους. Παρόλα αυτά, όλες οι προδιαγραφές του συστήματος καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής ή εν γένει παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό της προστασίας των στοιχείων που καταχωρούνται.

Κάθε προσπάθεια για παραβίαση της ασφάλειας του συστήματος θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά και αστικά.

Το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν διακοπές ή μη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας λόγω κακής λειτουργίας του διαδικτύου ή των ISPs ή άλλα γεγονότα πέραν του ελέγχου του.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Η χρήση του ιστότοπου του www.advanceddentalclinics.gr προϋποθέτει ότι οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν προσεκτικά όλους τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του παρόντος συστήματος και αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν παραβίαση των όρων λειτουργίας του παρόντος site από τους χρήστες αυτού.

Όσοι καταχωρούν προσωπικά δεδομένα στη βάση δεδομένων του www.advanceddentalclinics.gr, διατηρούν όλα τα δικαιώματα «του υποκείμενου των δεδομένων», όπως αυτό ορίζεται στο κεφάλαιο Γ’ επομ. του νόμου 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τυχόν διαφορών ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας. Η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται σύμφωνα με το νόμο 2472/97 και ελέγχεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.