Πρώτο Ραντεβού στον Οδοντίατρο

πρώτο-ραντεβού-στον-οδοντίατρο
Ο οδοντίατρος είναι μία από τις ειδικότητες την οποία ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού αποφεύγει συνήθως να επισκεφτεί λόγω φόβου. Δεν είναι λίγοι οι ασθενείς που καταφεύγουν στον οδοντίατρο, μόνο σαν λύση ανάγκης, όταν τους εμφανιστεί κάποιο οξύ πρόβλημα το οποίο χρήζει άμεσης αντιμετώπισης.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Τις περισσότερες φορές αμελούμε προβλήματα που ενδεχομένως υπάρχουν στα δόντια μας. Ακόμη και όταν υπάρξει πόνος, εφόσον αυτός δεν είναι έντονος και παρέλθει σύντομα, δεν μπαίνουμε στη διαδικασία να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο. Πρέπει συνήθως ο πόνος που θα αισθανθούμε να είναι τόσο έντονος  ή καλύτερα ανυπόφορος, έτσι ώστε να μας αναγκάσει να επισκεφτούμε τον οδοντίατρο ως επείγον περιστατικό πλέον. Δυστυχώς τότε πλέον είναι αργά, καθώς για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, σημαίνει ότι η βλάβη είναι αρκετά προχωρημένη και μία συντηρητική θεραπεία που στο παρελθόν θα αποτελούσε την ενδεδειγμένη λύση στο πρόβλημα μας, πλέον δεν αρκεί. Οδηγούμαστε σε περισσότερο επεμβατικές θεραπείες με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (περισσότερα ραντεβού άρα και ταλαιπωρία και το σημαντικότερο πολύ αυξημένο κόστος συγκριτικά με την αρχή).

Το πρώτο ραντεβού με τον οδοντίατρο είναι καθοριστικής σημασίας καθώς αποτελεί τη βάση μιας συνεργασίας που θα στηρίζεται στην εμπιστοσύνη, με στόχο τη φροντίδα της υγείας της στοματικής κοιλότητας.  Είναι ακριβώς αυτό στο οποίο θα δημιουργηθεί η σχέση γιατρού και ασθενούς. Αυτό σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να είναι ευκολότερο, ενώ σε άλλες όχι, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ασθενείς οι οποίοι έχουν μείνει δυσαρεστημένοι από άλλους οδοντιάτρους, πράγμα το οποίο τους κάνει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί και πλέον να μην εμπιστεύονται εύκολα.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το πρώτο ραντεβού να αποτελεί ένα ραντεβού γνωριμίας και συζήτησης προκειμένου ο ασθενής να αισθανθεί άνετα, να αποκτήσει εμπιστοσύνη προς το γιατρό του, να ξεπεράσει οποιοδήποτε φόβο ή ανησυχία έχει και να συζητήσει  τα ενδεχόμενα οδοντιατρικά προβλήματα που μπορεί να έχει. Άλλωστε ο οδοντίατρος αποτελεί μία από τις ιατρικές ειδικότητες τις οποίες δύσκολα αλλάζει κάποιος ασθενής εφόσον βέβαια είναι ικανοποιημένος από τις υπηρεσίες οι οποίες του παρέχονται. Έτσι είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί από την αρχή μία σχέση εμπιστοσύνης και ασφάλειας, έτσι ώστε ο ασθενής να αισθανθεί άνετα να συζητήσει με το γιατρό οτιδήποτε τον προβληματίζει και να δημιουργηθεί το καταλληλότερο σχέδιο θεραπείας με βάση τις ατομικές ανάγκες και τις προσδοκίες του ασθενούς.

Το πρώτο μας ενημερωτικό ραντεβού με τον ασθενή συνήθως διαρκεί γύρω στη 1 ώρα. Αυτό περιλαμβάνει μια εκτενή και ολοκληρωμένη προσέγγιση των αναγκών και των “θέλω” του ασθενούς. Είναι πολύ σημαντικό ο οδοντίατρος στο πρώτο ραντεβού να μπορέσει να καταλάβει ακριβώς ποιες είναι οι προσδοκίες του ασθενούς όσον αφορά τη θεραπεία. Οι απαιτήσεις μεταξύ των ασθενών είναι πολύ διαφορετικές και ο οδοντίατρος πρέπει να μπορέσει να καταλάβει επ’ακριβώς τι περιμένει ο ασθενής από εκείνον έτσι ώστε να του εξηγήσει τι είναι εφικτό να επιτευχθεί και τι όχι. Σε πρώτη φάση πραγματοποιείται πλήρης οδοντιατρικός κλινικός έλεγχος της στοματικής κοιλότητας. Συγκεκριμένα, ελέγχονται:

  • όλα τα μαλακά μόρια του στόματος (γλώσσα, χείλη, παρειές, υπερώα)
  • τα ούλα και το περιοδόντιο
  • τα δόντια

Είναι πολύ σημαντικό πέρα των δοντιών να εξετάζονται και οι μαλακοί ιστοί του στόματος, καθώς δεν είναι λίγα τα συστηματικά νοσήματα των οποίων οι πρώιμες εκδηλώσεις εμφανίζονται στο στόμα. Έτσι καθίσταται αναγκαίος ένας πλήρης και σωστός οδοντιατρικός έλεγχος ολόκληρης της στοματικής κοιλότητας.

Σε δεύτερη φάση γίνεται έλεγχος της κροταφογναθικής διάρθρωσης προκειμένου να εξετάσουμε αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία η οποία δημιουργεί προβλήματα και ενδέχεται να χρήζει θεραπευτικής αντιμετώπισης. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες οι ασθενείς παραπονούνται είτε για μειωμένη διάνοιξη του στόματός τους, είτε για πόνους στην άρθρωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει πάντα να εξετάζεται η λειτουργία της κροταφογναθικής διάρθρωσης και να προτείνεται η κατάλληλη ανά περίπτωση θεραπευτική αντιμετώπιση η οποία θα ανακουφίσει τον ασθενή και θα τον απαλλάξει από ενδεχόμενα προβλήματα.

Πέρα από το κομμάτι της εξέτασης, στο πρώτο ραντεβού λαμβάνουμε πλήρες σετ ενδοστοματικών φωτογραφιών. Παράλληλα, συστήνουμε στον ασθενή, εάν δεν έχει ήδη, στο επόμενο ραντεβού να έχει μαζί του μία πανοραμική ακτινογραφία η οποία σε συνδυασμό με την κλινική εξέταση θα μας βοηθήσει στο να καταλήξουμε σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο θεραπείας καθώς η πανοραμική ακτινογραφία μπορεί να απεικονίσει ενδεχόμενα προβλήματα τα οποία ο οδοντίατρος δεν μπορεί να δει στην κλινική εξέταση. Γι αυτό το λόγο, σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις κρίνεται απαραίτητο ο ασθενής να έχει μαζί του μια πρόσφατη πανοραμική ακτινογραφία. Παράλληλα, αν κριθεί αναγκαίο, λαμβάνονται και επιπρόσθετες οπισθοφατνιακές ακτινογραφίες.

Αφού ολοκληρωθούν όλα τα παραπάνω πραγματοποιείται λεπτομερής συζήτηση (τόσο σε θεραπευτικό όσο και σε αισθητικό επίπεδο) με τον ασθενή έτσι ώστε να καταλήξουμε στο καταλληλότερο σχέδιο θεραπείας με το οποίο θα είναι ικανοποιημένος.  Πάντα στο πρώτο ραντεβού ο ασθενής ενημερώνεται και για το κόστος της θεραπείας. Σε κάθε περίπτωση θα προταθούν στον ασθενή όλα τα εναλλακτικά σχέδια θεραπείας – εφόσον υπάρχουν  –  έτσι ώστε να είναι αυτός ο οποίος θα αποφασίσει τελικά για το ποιο θα επιλέξει ανάλογα με τις ανάγκες του.

Κατά αυτόν τον τρόπο ολοκληρώνεται το πρώτο ενημερωτικό ραντεβού. Ο ασθενής έχει ενημερωθεί πλήρως για όλο το σχέδιο θεραπείας καθώς και για το κόστος. Έτσι μπορούν να προγραμματιστούν τα ραντεβού και ο ασθενής να είναι ενήμερος για το πότε θα ολοκληρωθεί το σύνολο των εργασιών.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Η ιατρική μας ομάδα στη διάθεσή σας

Δείτε Περισσότερα

Online Αξιολόγηση

Δείτε το νέο σας χαμόγελο!

Scroll to Top

Επικοινωνία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπος της ADVANCED DENTAL CLINICS θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για να απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Όροι Χρήσης

Η εταιρία «Smile Experts IKE» δύναται να τροποποιεί οποτεδήποτε την παρούσα. Η χρήση της παρούσας ή οιασδήποτε υπηρεσίας υποδηλώνει την ΑΠΟΧΟΔΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

Οι παρακάτω όροι είναι δεσμευτικοί. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου της παρούσας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Συναίνεση

Δια της παρούσας αποδέχεστε ότι έχετε αναγνώσει και αποδεχτεί το περιεχόμενο των σελίδων του παρόντος ιστότοπου. Επιπλέον, δεσμεύεστε όπως συμμορφώνεστε με τους κανόνες του Ελληνικού και Διεθνούς Δικαίου και ειδικά με τις διατάξει της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

Το www.advanceddentalclinics.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο και οι εμφανιζόμενες εκάστοτε στον διαδικτυακό τόπο πληροφορίες να είναι ακριβείς και αληθείς, ουδεμία όμως ευθύνη φέρει για τυχόν λάθη ή ελλείψεις που οφείλονται στην πηγή αντλήσεως της πληροφορίας καθώς και για την πληρότητα και επικαιρότητα των παρεχόμενων στοιχείων. Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες/επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών/επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

Χρήση της υπηρεσίας (Ιστοχώρου)

Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή και με κάθε τρόπο χρήση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφίας και κάθε είδους αναρτήσεως στο www.advanceddentalclinics.gr

Απαγορεύεται η χρήση της Υπηρεσίας για την άσκηση αθέμιτων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαμορφώνονται στην κοινωνία του INTERNET, όπως λ.χ. οι πρακτικές spamming. Απαγορεύεται η προσφορά προς εκμετάλλευση τμήματος ή συνόλου της Υπηρεσίας.

Απαγορεύεται η χρήση πληροφοριών της Υπηρεσίας για κατασκευή βάσεων δεδομένων (databases) καθώς και η αποθήκευση πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων με σκοπό την πρόσβαση σε αυτές από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Άδεια

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr δεν συνεπάγεται την παροχή και μεταβίβαση δικαιωμάτων ή αδειών χρήσης αγαθών ή/και υπηρεσιών του www.advanceddentalclinics.gr

Περιορισμός Ευθύνης

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr γίνεται με δική σας ευθύνη, αποδεχόμενοι ότι οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες προσφέρονται ως έχουν, δίχως εγγύηση ρητή ή έμμεσα δηλωμένη.

Αποκτώντας πρόσβαση σε οιοδήποτε τμήμα – υπηρεσία του www.advanceddentalclinics.gr συμφωνείτε ότι δεν θα αναδιανείμετε οποιαδήποτε πληροφορία εμπεριέχεται στις σελίδες του. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω συνδέσμων (hyperlinks) είναι ανεξάρτητες του Δικαιούχου και χρησιμοποιούνται για τη δική σας εξυπηρέτηση.

Ο Δικαιούχος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οιοδήποτε κόστος ή ζημιά προκληθεί από τη χρήση υπηρεσιών στις οποίες αποκτήσατε πρόσβαση μέσω του www.advanceddentalclinics.gr και αφορούν άλλες εταιρίες.

Επιπλέον, συμφωνείτε ότι η Δικαιούχος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οιασδήποτε φύσεως ζημία που τυχόν προκλήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες, το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που περιέχονται στο www.advanceddentalclinics.gr ή ανακτήθηκαν μέσω αυτού.

Τέλος, ο Δικαιούχος www.advanceddentalclinics.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από την ενημέρωση που προσφέρει.

Downloads

Τα προγράμματα που περιέχονται στην ενότητα αυτή, και είναι ελεύθερα για χρήση, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δεν μπορούν να αναπαραχθούν παρά μόνο με γραπτή συγκατάθεσή τους. Τόσο οι δημιουργοί όσο και ο κόμβος δεν φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια, η καταστροφή εξοπλισμού ή απώλεια κέρδους ή άλλη άμεση ή τυχαία βλάβη προκληθεί από την εγκατάστασή τους.

Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο πριν την χρησιμοποίησή τους. τα προγράμματα αυτά δεν είναι ελεγμένα από τους υπεύθυνους του κόμβου και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε την ασφάλεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητά τους.

Newsletters

Για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) του www.advanceddentalclinics.gr ζητούνται τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης – E-mail και Τηλέφωνο Επικοινωνίας. Το www.advanceddentalclinics.gr μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Για την εγγραφή μπορεί να ζητούνται και τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία Επιχείρησης – Διεύθυνση/Έδρα – ΤΚ – Τηλέφωνο – Πόλη – Χώρα.

Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους. Το www.advanceddentalclinics.gr διατηρεί αρχείο με τα ανωτέρω στοιχεία και μπορεί να αποστέλλει στους χρήστες μηνύματα ενημερωτικού και οικονομικού χαρακτήρα εκτός εάν οι τελευταίοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Αποζημίωση

Ρητώς δηλώνεται από τους χρήστες ότι για οποιαδήποτε ζημία προκαλέσουν στο www.advanceddentalclinics.gr με τη συμπεριφορά τους θα είναι υπόχρεοι σε καταβολή αποζημίωσης ή οιασδήποτε άλλης δαπάνης.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Οποιοσδήποτε αντιγράψει ή αναπαράγει καθοιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του ιστότοπου θα ευθύνεται αστικά και ποινικά έναντι της εταιρίας «MALO SMILES ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ». Το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός του www.advanceddentalclinics.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του και προστατεύεται από τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους. Απαγορεύεται αντιγραφή του site ή μέρους αυτού ή των καθοιονδήποτε τρόπο περιεχομένων του για οιονδήποτε λόγο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το www.advanceddentalclinics.gr προστατεύεται με κατάλληλες μεθόδους ασφαλείας δεδομένων (Username, Password, SSL, Firewall).

Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή με οποιονδήποτε τρόπο αποκάλυψη του ως άνω κωδικού πρόσβασης και συνθηματικού και υποχρεούνται στην περίπτωση αυτή να αποκαθιστούν κάθε θετική και αποθετική ζημία του www.advanceddentalclinics.gr

Το www.advanceddentalclinics.gr δεν παρέχει καμία εγγύηση για την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των στοιχείων που καταχωρούνται από τους ενδιαφερόμενους. Παρόλα αυτά, όλες οι προδιαγραφές του συστήματος καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής ή εν γένει παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό της προστασίας των στοιχείων που καταχωρούνται.

Κάθε προσπάθεια για παραβίαση της ασφάλειας του συστήματος θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά και αστικά.

Το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν διακοπές ή μη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας λόγω κακής λειτουργίας του διαδικτύου ή των ISPs ή άλλα γεγονότα πέραν του ελέγχου του.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Η χρήση του ιστότοπου του www.advanceddentalclinics.gr προϋποθέτει ότι οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν προσεκτικά όλους τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του παρόντος συστήματος και αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν παραβίαση των όρων λειτουργίας του παρόντος site από τους χρήστες αυτού.

Όσοι καταχωρούν προσωπικά δεδομένα στη βάση δεδομένων του www.advanceddentalclinics.gr, διατηρούν όλα τα δικαιώματα «του υποκείμενου των δεδομένων», όπως αυτό ορίζεται στο κεφάλαιο Γ’ επομ. του νόμου 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τυχόν διαφορών ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας. Η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται σύμφωνα με το νόμο 2472/97 και ελέγχεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.