Όψεις Πορσελάνης

όψεις-πορσελάνης
Οι αισθητικές απαιτήσεις στις μέρες μας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Πλέον, οι ασθενείς που επισκέπτονται τον οδοντίατρο δεν αντιμετωπίζουν μόνο προβλήματα πόνου ή απώλειας δοντιών αλλά ενδιαφέρονται και για την εμφάνιση των δοντιών, καθώς το χαμόγελο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της αισθητικής του προσώπου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Ένα  όμορφο, λαμπερό και υγιές  χαμόγελο είναι κάτι το οποίο όλοι επιζητάμε καθώς είναι το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κάποιος επάνω μας όταν μιλάμε ή όταν χαμογελάμε. Ένα όμορφο χαμόγελο είναι ανεκτίμητο και συμβάλλει σημαντικά στην ανάδειξη τόσο της εμφάνισης όσο και της προσωπικότητας και γι αυτόν ακριβώς το λόγο πρέπει να δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη φροντίδα της στοματικής μας υγείας. Ένα λαμπερό χαμόγελο προσδίδει αυτοπεποίθηση και αποτελεί σημαντικό όπλο στο να κερδίσουμε τις εντυπώσεις τόσο σε προσωπικό όσο και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Δυστυχώς κάποιους από εμάς τους έχει προικίσει η φύση με αυτό και δε χρειάζεται να καταβάλλουν καμία προσπάθεια για να το αποκτήσουν. Αν όμως κάποιος δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία, δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκτήσει το χαμόγελο που ονειρεύεται.

Σήμερα πλέον με την εξέλιξη της τεχνολογίας και της οδοντιατρικής επιστήμης, διάφορες μέθοδοι και τεχνικές είναι διαθέσιμες για την απόκτηση ενός λαμπερού χαμόγελου. Υπάρχουν αρκετές εξελιγμένες θεραπείες σήμερα στην αισθητική οδοντιατρική, οι οποίες μπορούν να εγγυηθούν ένα εντυπωσιακό φυσικό αποτέλεσμα, άμεσα και ανώδυνα.

Μεγάλο ποσοστό ασθενών που επισκέπτονται τον οδοντίατρο, αναζητούν αυτές τις αισθητικές υπηρεσίες και όχι τις θεραπευτικές. Επιθυμούν να αποκτήσουν ένα ιδανικό χαμόγελο, επηρεασμένοι τις περισσότερες φορές και από τα προβαλλόμενα πρότυπα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο οδοντίατρος καλείται να καταλάβει και να αξιολογήσει τις επιθυμίες του κάθε ασθενή, να του προτείνει όλα τα δυνατά σχέδια θεραπείας και στη συνέχεια αυτός να επιλέξει ποιο είναι αυτό που ανταποκρίνεται καλύτερα στις δικές του προσδοκίες. Ο τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής αποτελεί σημαντικό όπλο στα χέρια του οδοντιάτρου για την ικανοποίηση των ασθενών του σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τι εννοούμε όμως με τον όρο αισθητική οδοντιατρική;

Ο όρος αισθητική οδοντιατρική δεν χρησιμοποιείται για να διαφοροποιηθεί από τον όρο της αντιαισθητικής οδοντιατρικής, καθώς φυσικά κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, αλλά από τον όρο της θεραπευτικής οδοντιατρικής.

Οι υπηρεσίες που παρέχει ο τομέας της αισθητικής οδοντιατρικής, αποτελούν ένα συνδυασμό τέχνης και επιστήμης και καλούνται να συμβάλλουν στη βελτίωση της στοματικής υγείας παρεμβαίνοντας τόσο στο αισθητικό αλλά φυσικά και στο λειτουργικό κομμάτι των δοντιών. Βελτιώνουν δηλαδή την εικόνα του χαμόγελου με διαφορετικό τρόπο απ’ ότι η ορθοδοντική θεραπεία, της οποίας τα αποτελέσματα στηρίζονται στη μετακίνηση των δοντιών με σιδεράκια ή με άλλα μέσα.

Ας δούμε όμως με ποιους τρόπους μπορούμε να αποκτήσουμε το ιδανικό ανά περίσταση χαμόγελο, που ο καθένας μας ονειρεύεται.

Κυρίαρχο ρόλο στον τομέα της αισθητικής οδοντιατρικής παίζουν οι όψεις πορσελάνης και οι όψεις ρητίνης, που τα τελευταία είκοσι χρόνια, περίπου, έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη. Είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός των ασθενών οι οποίοι επηρεασμένοι από τους αστέρες της τηλεόρασης, χτυπούν την πόρτα του οδοντιάτρου τους, ζητώντας του να αποκτήσουν και αυτοί όψεις, είτε αυτές είναι πορσελάνης, είτε είναι ρητίνης. Με τις όψεις μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να βελτιώσουμε την εικόνα του χαμόγελού μας παρεμβαίνοντας στο σχήμα και στο χρώμα των δοντιών, διορθώνοντας δυσχρωμίες, κλείνοντας διαστήματα (κενά) μεταξύ των δοντιών, διευθετώντας ενδεχόμενες κλίσεις των δοντιών που τα κάνουν να φαίνονται στραβά. Συχνά όμως οι ασθενείς έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα: ποιον από τους δύο τύπους όψεων να επιλέξουν, ποιος είναι ο καλύτερος, και ποιες οι διαφορές τους;

Όψεις ρητίνης

Οι όψεις ρητίνης αποτελούν μία γρήγορη και άμεση λύση για όσους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελό τους. Τα πλεονεκτήματά τους είναι τα εξής:

  • Μπορούν να γίνουν άμεσα το ιατρείο, σε ένα ραντεβού χωρίς να χρειάζεται να παρέμβει ο οδοντοτεχνίτης, πράγμα το οποίο συμβαίνει με τις όψεις πορσελάνης.
  • Μπορούν πολύ εύκολα να επισκευαστούν σε περίπτωση που σπάσει κάποιο τμήμα τους.
  • Αποτελούν μία σημαντικά πιο οικονομική επιλογή σε σχέση με τις όψεις πορσελάνης.

Το μειονέκτημα τους είναι ότι οι όψεις ρητίνης λόγω του υλικού τους, μπορεί να απορροφήσουν χρωστικές με το πέρασμα των χρόνων (και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για καπνιστές και άτομα τα οποία καταναλώνουν πολλές τροφές πλούσιες σε χρωστικές όπως καφέ ή τσάι), με αποτέλεσμα να χρειάζονται αλλαγή. Και σε αυτήν όμως την περίπτωση η αντικατάστασή τους είναι αρκετά εύκολη.

Όψεις πορσελάνης

Η κατασκευή των όψεων πορσελάνης, είναι μία εξαιρετικά λεπτομερής διαδικασία, που απαιτεί πολύ προσοχή και εμπειρία από τον θεράποντα ιατρό. Η προσεκτική κλινική και ακτινογραφική εξέταση του ασθενούς, μαζί με το σωστό σχέδιο θεραπείας, αποτελούν ένα πολύ βασικό κομμάτι. Οι κλινικές ενδείξεις των όψεων είναι αρκετές και δεν περιορίζονται μόνο στην αντιμετώπιση αισθητικών προβλημάτων. Χρησιμοποιούνται για την αποκατάσταση των οδοντικών καταγμάτων, για το κλείσιμο των διαστημάτων (κενών) μεταξύ των δοντιών, για τη διόρθωση του σχήματος και του μεγέθους των δοντιών, ειδικά στις πρόσθιες περιοχές, για την διευθέτηση της σωστής σχέσης των δοντιών, καθώς και για την αποκατάσταση των δυσχρωμιών.

Τα σύγχρονα κεραμικά υλικά, δίνουν τη δυνατότητα στον κλινικό να είναι ελάχιστα επεμβατικός ή πολλές φορές να μην χρειάζεται να παρασκευαστεί καθόλου το δόντι (όψεις τύπου luminaires). Το πάχος μίας όψης πορσελάνης κυμαίνεται από 0,2-0,3mm (κεραμικά αστρίου), όσο δηλαδή ένας φακός επαφής. Αυτές οι όψεις απαιτούν πιο συντηρητικές οδοντικές παρασκευές. Τα κεραμικά διπυριτικού λιθίου έχουν μεγαλύτερο πάχος, που μπορεί να φτάσει τα 0,8mm. Τα κεραμικά με βάση το διπυριτικό λίθιο είναι ιδανικά για περιπτώσεις που απαιτούνται εκτεταμένες παρασκευές δοντιών, σε ασθενείς με έντονες παραλειτουργικές έξεις, καθώς και σε ασθενείς με έντονες μασητικές. Σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση της θεραπείας με όψεις πορσελάνης παίζουν και τα σύγχρονα συγκολλητικά που μπορεί να οδηγήσουν στην συγκόλληση της όψης με την οδοντική ουσία σε ποσοστό που αγγίζει το 100%.

Συμπερασματικά, οι όψεις πορσελάνης είναι ένα πολύ σημαντικό εργαλείο στα χέρια ενός έμπειρου κλινικού. Το αποτέλεσμα είναι προβλέψιμο και εντυπωσιακό. Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο σωστός σχεδιασμός και η σωστή κλινική εξέταση είναι το Α και το Ω για μία επιτυχημένη θεραπεία.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Η ιατρική μας ομάδα στη διάθεσή σας

Δείτε Περισσότερα

Online Αξιολόγηση

Δείτε το νέο σας χαμόγελο!

Scroll to Top

Επικοινωνία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπος της ADVANCED DENTAL CLINICS θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για να απαντήσει στα ερωτήματά σας.

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ

Όροι Χρήσης

Η εταιρία «Smile Experts IKE» δύναται να τροποποιεί οποτεδήποτε την παρούσα. Η χρήση της παρούσας ή οιασδήποτε υπηρεσίας υποδηλώνει την ΑΠΟΧΟΔΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΩΝ.

Οι παρακάτω όροι είναι δεσμευτικοί. Σε περίπτωση μη αποδοχής οποιουδήποτε όρου της παρούσας, απαγορεύεται ρητώς η χρήση του παρόντος ιστότοπου.

Συναίνεση

Δια της παρούσας αποδέχεστε ότι έχετε αναγνώσει και αποδεχτεί το περιεχόμενο των σελίδων του παρόντος ιστότοπου. Επιπλέον, δεσμεύεστε όπως συμμορφώνεστε με τους κανόνες του Ελληνικού και Διεθνούς Δικαίου και ειδικά με τις διατάξει της τηλεπικοινωνιακής νομοθεσίας.

Το www.advanceddentalclinics.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το περιεχόμενο και οι εμφανιζόμενες εκάστοτε στον διαδικτυακό τόπο πληροφορίες να είναι ακριβείς και αληθείς, ουδεμία όμως ευθύνη φέρει για τυχόν λάθη ή ελλείψεις που οφείλονται στην πηγή αντλήσεως της πληροφορίας καθώς και για την πληρότητα και επικαιρότητα των παρεχόμενων στοιχείων. Οτιδήποτε παρέχεται στους χρήστες/επισκέπτες μέσω του Δικτυακού μας τόπου δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση, ευθέως ή εμμέσως, παρότρυνση, συμβουλή ή προτροπή για τη διενέργεια οποιασδήποτε πράξεως αλλά εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια των χρηστών/επισκεπτών να αξιολογήσουν ό,τι τους παρέχεται και να ενεργήσουν βασιζόμενοι στην ιδιωτική τους βούληση, αποκλειόμενης οποιασδήποτε δικής μας ευθύνης.

Χρήση της υπηρεσίας (Ιστοχώρου)

Απαγορεύεται η αντιγραφή, αναπαραγωγή και με κάθε τρόπο χρήση οποιασδήποτε πληροφορίας, φωτογραφίας και κάθε είδους αναρτήσεως στο www.advanceddentalclinics.gr

Απαγορεύεται η χρήση της Υπηρεσίας για την άσκηση αθέμιτων πρακτικών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που διαμορφώνονται στην κοινωνία του INTERNET, όπως λ.χ. οι πρακτικές spamming. Απαγορεύεται η προσφορά προς εκμετάλλευση τμήματος ή συνόλου της Υπηρεσίας.

Απαγορεύεται η χρήση πληροφοριών της Υπηρεσίας για κατασκευή βάσεων δεδομένων (databases) καθώς και η αποθήκευση πληροφοριών σε βάσεις δεδομένων με σκοπό την πρόσβαση σε αυτές από οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο.

Άδεια

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr δεν συνεπάγεται την παροχή και μεταβίβαση δικαιωμάτων ή αδειών χρήσης αγαθών ή/και υπηρεσιών του www.advanceddentalclinics.gr

Περιορισμός Ευθύνης

Η χρήση του www.advanceddentalclinics.gr γίνεται με δική σας ευθύνη, αποδεχόμενοι ότι οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες προσφέρονται ως έχουν, δίχως εγγύηση ρητή ή έμμεσα δηλωμένη.

Αποκτώντας πρόσβαση σε οιοδήποτε τμήμα – υπηρεσία του www.advanceddentalclinics.gr συμφωνείτε ότι δεν θα αναδιανείμετε οποιαδήποτε πληροφορία εμπεριέχεται στις σελίδες του. Οι υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω συνδέσμων (hyperlinks) είναι ανεξάρτητες του Δικαιούχου και χρησιμοποιούνται για τη δική σας εξυπηρέτηση.

Ο Δικαιούχος δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οιοδήποτε κόστος ή ζημιά προκληθεί από τη χρήση υπηρεσιών στις οποίες αποκτήσατε πρόσβαση μέσω του www.advanceddentalclinics.gr και αφορούν άλλες εταιρίες.

Επιπλέον, συμφωνείτε ότι η Δικαιούχος δεν φέρει ουδεμία ευθύνη για οιασδήποτε φύσεως ζημία που τυχόν προκλήθηκε σχετικά με τις πληροφορίες, τις υπηρεσίες, το περιεχόμενο και τις διαφημίσεις που περιέχονται στο www.advanceddentalclinics.gr ή ανακτήθηκαν μέσω αυτού.

Τέλος, ο Δικαιούχος www.advanceddentalclinics.gr δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνος για οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί από την ενημέρωση που προσφέρει.

Downloads

Τα προγράμματα που περιέχονται στην ενότητα αυτή, και είναι ελεύθερα για χρήση, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών τους και δεν μπορούν να αναπαραχθούν παρά μόνο με γραπτή συγκατάθεσή τους. Τόσο οι δημιουργοί όσο και ο κόμβος δεν φέρουν ευθύνη για οποιαδήποτε ζημιά ή απώλεια, η καταστροφή εξοπλισμού ή απώλεια κέρδους ή άλλη άμεση ή τυχαία βλάβη προκληθεί από την εγκατάστασή τους.

Σας προτείνουμε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των δεδομένων που υπάρχουν στο σκληρό σας δίσκο πριν την χρησιμοποίησή τους. τα προγράμματα αυτά δεν είναι ελεγμένα από τους υπεύθυνους του κόμβου και κατά συνέπεια δεν μπορούμε να σας εγγυηθούμε την ασφάλεια, ακρίβεια και αποτελεσματικότητά τους.

Newsletters

Για την εγγραφή του επισκέπτη/χρήστη στις λίστες παραληπτών (mailing lists) των Ενημερωτικών Δελτίων (newsletters) του www.advanceddentalclinics.gr ζητούνται τα εξής στοιχεία:

Ονοματεπώνυμο / Επωνυμία Επιχείρησης – E-mail και Τηλέφωνο Επικοινωνίας. Το www.advanceddentalclinics.gr μπορεί να διατηρεί αρχείο με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των παραληπτών για την αποστολή και άλλων μηνυμάτων ενημερωτικού ή οικονομικού χαρακτήρα πέρα από τα Newsletters εκτός αν ο παραλήπτης δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο.

Για την εγγραφή μπορεί να ζητούνται και τα εξής στοιχεία: Ονοματεπώνυμο/Επωνυμία Επιχείρησης – Διεύθυνση/Έδρα – ΤΚ – Τηλέφωνο – Πόλη – Χώρα.

Τα στοιχεία αυτά ουδέποτε γνωστοποιούνται σε τρίτους. Το www.advanceddentalclinics.gr διατηρεί αρχείο με τα ανωτέρω στοιχεία και μπορεί να αποστέλλει στους χρήστες μηνύματα ενημερωτικού και οικονομικού χαρακτήρα εκτός εάν οι τελευταίοι δεν επιθυμούν κάτι τέτοιο.

Αποζημίωση

Ρητώς δηλώνεται από τους χρήστες ότι για οποιαδήποτε ζημία προκαλέσουν στο www.advanceddentalclinics.gr με τη συμπεριφορά τους θα είναι υπόχρεοι σε καταβολή αποζημίωσης ή οιασδήποτε άλλης δαπάνης.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

Οποιοσδήποτε αντιγράψει ή αναπαράγει καθοιονδήποτε τρόπο το περιεχόμενο του ιστότοπου θα ευθύνεται αστικά και ποινικά έναντι της εταιρίας «MALO SMILES ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΕΙΟ ΙΚΕ». Το περιεχόμενο και ο σχεδιασμός του www.advanceddentalclinics.gr αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των δημιουργών του και προστατεύεται από τους ελληνικούς και διεθνείς νόμους. Απαγορεύεται αντιγραφή του site ή μέρους αυτού ή των καθοιονδήποτε τρόπο περιεχομένων του για οιονδήποτε λόγο.

ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το www.advanceddentalclinics.gr προστατεύεται με κατάλληλες μεθόδους ασφαλείας δεδομένων (Username, Password, SSL, Firewall).

Οι ενδιαφερόμενοι φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για τυχόν κλοπή, απώλεια ή με οποιονδήποτε τρόπο αποκάλυψη του ως άνω κωδικού πρόσβασης και συνθηματικού και υποχρεούνται στην περίπτωση αυτή να αποκαθιστούν κάθε θετική και αποθετική ζημία του www.advanceddentalclinics.gr

Το www.advanceddentalclinics.gr δεν παρέχει καμία εγγύηση για την εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των στοιχείων που καταχωρούνται από τους ενδιαφερόμενους. Παρόλα αυτά, όλες οι προδιαγραφές του συστήματος καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολη οποιαδήποτε προσπάθεια κλοπής ή εν γένει παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προς το σκοπό της προστασίας των στοιχείων που καταχωρούνται.

Κάθε προσπάθεια για παραβίαση της ασφάλειας του συστήματος θεωρείται παράνομη και διώκεται ποινικά και αστικά.

Το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν διακοπές ή μη διαθεσιμότητα της υπηρεσίας λόγω κακής λειτουργίας του διαδικτύου ή των ISPs ή άλλα γεγονότα πέραν του ελέγχου του.

ΑΠΟΔΟΧΗ

Η χρήση του ιστότοπου του www.advanceddentalclinics.gr προϋποθέτει ότι οι ενδιαφερόμενοι διάβασαν προσεκτικά όλους τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις λειτουργίας του παρόντος συστήματος και αποδέχονται πλήρως και ανεπιφύλακτα αυτούς. Σε κάθε περίπτωση το www.advanceddentalclinics.gr δε φέρει καμία ευθύνη για τυχόν παραβίαση των όρων λειτουργίας του παρόντος site από τους χρήστες αυτού.

Όσοι καταχωρούν προσωπικά δεδομένα στη βάση δεδομένων του www.advanceddentalclinics.gr, διατηρούν όλα τα δικαιώματα «του υποκείμενου των δεδομένων», όπως αυτό ορίζεται στο κεφάλαιο Γ’ επομ. του νόμου 2472/1997 περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Αρμόδια δικαστήρια για την επίλυση τυχόν διαφορών ορίζονται τα δικαστήρια της Αθήνας. Η επεξεργασία των στοιχείων προσωπικού χαρακτήρα γίνεται σύμφωνα με το νόμο 2472/97 και ελέγχεται από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.