Λεύκανση δοντιών για καλύτερα αποτελέσματα με προσιτό κόστος

Λεύκανση δοντιών για καλύτερα αποτελέσματα με προσιτές τιμές

Η Λεύκανση Δοντιών αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς διαδικασίες της αισθητικής οδοντιατρικής. Με τη λεύκανση μπορούμε να πετύχουμε σημαντική βελτίωση στην αισθητική εμφάνιση των δοντιών, παρεμβαίνοντας τόσο στο χρώμα όσο και στη φωτεινότητά τους.

Τι Είναι η Λεύκανση των Δοντιών;

Λεύκανση είναι η διαδικασία με την οποία ο οδοντίατρος επιτυγχάνει την διόρθωση του χρώματος των δοντιών και την αύξηση της φωτεινότητας.

Το χαμόγελό σας αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της εξωτερικής σας εμφάνισης. Αν ωστόσο τα δόντια σας εμφανίσουν κηλίδες χρωστικής ή έχουν κιτρινίσει με την πάροδο της ηλικίας, υπάρχει λύση. Η λεύκανση δοντιών είναι η μέθοδος που αφαιρεί δυσχρωμίες και κηλίδες και σας δίνει ένα πιο όμορφο, πιο νεανικό και πιο υγιές χαμόγελο. Η σύγχρονη αισθητική οδοντιατρική παρέχει αρκετές επιλογές θεραπευτικής λεύκανσης, οι οποίες μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε στην κλινική είτε στο σπίτι, αφού πρώτα ολοκληρωθεί ο κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος της οδοντικής και περιοδοντικής κατάστασής σας.

Γιατί αλλάζει το χρώμα των δοντιών;

Λεύκανση Πριν και Μετά

Το χρώμα των δοντιών ποικίλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, με πιο συνηθισμένες τις κίτρινες καφέ και γκρι αποχρώσεις. Πολλοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι τα δόντια τους κιτρινίζουν με την αύξηση της ηλικίας.

Είναι φυσιολογικό με την πάροδο του χρόνου τα δόντια να φαίνονται λιγότερα φωτεινά. Η εξωτερική φθορά του σμάλτου λόγω της μάσησης έχει σαν αποτέλεσμα τα δόντια να χάνουν την λάμψη τους. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την συνεχή εναπόθεση της κίτρινης οδοντίνης (οδοντικός ιστός στο εσωτερικό του δοντιού που καθορίζει το χρώμα του) εσωτερικά του δοντιού εξηγεί τον αποχρωματισμό των δοντιών.

Υπάρχουν βέβαια και πρόσθετοι παράγοντες που προκαλούν δυσχρωμία στα δόντια, οι οποίοι έχουν σχέση με την κατανάλωση καφέ και αναψυκτικών, προϊόντων καπνού, κόκκινου κρασιού, φαρμάκων όπως σιδήρου κλπ. Επίσης, η κακή στοματική υγιεινή οδηγεί σε αυξημένες εναποθέσεις χρωστικών και πέτρας με αποτέλεσμα τα δόντια να φαίνονται κίτρινα ή σκούρα. Τέλος, παλιές οδοντιατρικές αποκαταστάσεις όπως μεταλλικά σφραγίσματα, μεταλλοκεραμικές στεφάνες (θήκες) ή παλιά υλικά απονευρώσεων προσδίδουν γκρι χρώμα στα δόντια.

Πότε κάνουμε λεύκανση;

Το αποτέλεσμα της λεύκανσης δοντιών

Όταν ένας ασθενής δεν είναι ικανοποιημένος με το γενικότερο χρώμα των δοντιών του και επιθυμεί ένα πιο λαμπερό χαμόγελο η λεύκανση μπορεί να εξασφαλίσει ένα εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα.

Συχνή αιτία που οδηγεί έναν ασθενή στην λεύκανση είναι επίσης η ύπαρξη ενός μεμονωμένου σκουρόχρωμου δοντιού λόγω τραύματος ή απονεύρωσης.

Πώς Γίνεται η Λεύκανση;

Η λεύκανση επιτυγχάνεται με την τοποθέτηση ειδικών λευκαντικών παραγόντων στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών με την μορφή ζελέ. Οι ουσίες αυτές παράγουν οξυγόνο το οποίο διεισδύει στην αδαμαντίνη και την οδοντίνη και εξουδετερώνει τις χρωστικές αφήνοντας άθικτη την οδοντική ουσία.

Οι λευκαντικοί παράγοντες που χρησιμοποιούνται είναι δύο:

  • Υπεροξείδιο του υδρογόνου
  • Υπεροξείδιο του καρβαμιδίου

Η λευκαντική δράση των παραπάνω ουσιών μπορεί να ενισχυθεί με την χρήση ειδικών λυχνιών λεύκανσης LED ή LASER.

Ποιες είναι οι τεχνικές λεύκανσης;

Στην Οδοντιατρική Κλινική μας στη Γλυφάδα θα επιλέξουμε μαζί ποια μέθοδος λεύκανσης είναι κατάλληλη για εσάς.

  1. Λεύκανση στην οδοντιατρική κλινική με την ειδική λυχνία Philips Zoom, η οποία σας εξασφαλίζει επιτάχυνση της διαδικασίας και επίτευξη πιο άμεσων αποτελεσμάτων ή
  2. Λεύκανση στο σπίτι χρησιμοποιώντας τους ειδικούς νάρθηκες και τα λευκαντικά υλικά Philips Zoom NiteWhite.
  3. Συνδυασμός των δύο μεθόδων.

Στην περίπτωση αυτή πρώτα γίνεται μια συνεδρία με λεύκανση στο ιατρείο και στη συνέχεια ο ασθενής συνεχίζει μόνος του με τους νάρθηκες σύμφωνα με τις οδηγίες του οδοντίατρου έως ότου φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Συχνά οι ασθενείς ρωτούν ποια μέθοδος εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημα αυτό, επειδή σε κάθε ασθενή ταιριάζει διαφορετική τεχνική λεύκανσης. Στην Οδοντιατρική Κλινική μας στη Γλυφάδα θα επιλέξουμε μαζί ποια μέθοδος λεύκανσης είναι κατάλληλη για εσάς.

Λεύκανση στο Οδοντιατρείο με την Αυθεντική Λάμπα Philips Zoom

Λεύκανση στο οδοντιατρείο με λάμπα Philips Zoom

Η λεύκανση στην Advanced Dental Clinics πραγματοποιείται σε ένα ραντεβού. Η συνεδρία διαρκεί περίπου μία ώρα συνολικά. Ο οδοντίατρος αρχικά απομονώνει τα ούλα και τα χείλη με ειδικό υλικό απομόνωσης ώστε το υλικό της λεύκανσης να μην έρθει σε επαφή με τους μαλακούς ιστούς και προκαλέσει ερεθισμό. Στην συνέχεια τοποθετείται η γέλη στην εξωτερική επιφάνεια των δοντιών που θα υποβληθούν σε λεύκανση. Το υλικό παραμένει πάνω στα δόντια για 15 λεπτά με την ταυτόχρονη χρήση της ειδικής λυχνίας. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται 3-4 φορές. Τέλος αφαιρούνται όλα τα υλικά και ασθενής έχει ένα ολοκαίνουργιο φωτεινό χαμόγελο, 6-8 τόνους πιο ανοιχτό.

Η λεύκανση με λάμπα Philips Zoom είναι η πιο διαδεδομένη μέθοδος λεύκανσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και για καλύτερα αποτελέσματα που διαρκούν συνδυάζεται ιδανικά με τη λεύκανση στο σπίτι. Διαθέτει εκτενή βιβλιογραφία, εξαιρετικά αποτελέσματα, απόλυτη ασφάλεια και αποδεδειγμένα δεν προκαλεί βλάβες στο σμάλτο (αδαμαντίνη) των δοντιών.

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι:

Αποτελεσματικότητα: Η λυχνία λεύκανσης Zoom αποτελεί την πιο αποτελεσματική και ταυτόχρονα ασφαλή μέθοδο λεύκανσης, καθώς η εκπομπή φωτός μεγιστοποιεί την διείσδυση του gel λεύκανσης στα δόντια δίχως την εκπομπή επιβλαβούς υπεριώδους ακτινοβολίας όπως άλλες λυχνίες.

Ταχύτητα & Αξιοπιστία: Σε μια ώρα θα αποκτήσετε λευκότερο χαμόγελο με χαμηλές ευαισθησίες και αξιόπιστα αποτελέσματα.

Ασφάλεια: Tα λευκαντικά Philips Zoom συμμορφώνονται με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία και με τις οδηγίες της FDA των Η.Π.Α.

Λεύκανση στο Σπίτι με Εξατομικευμένους Νάρθηκες (μασελάκια)

Λεύκανση στο σπίτι με μασελάκια και λευκαντική γέλη

Η λεύκανση στο σπίτι πραγματοποιείται με την χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων (μασελάκια) που κατασκευάζονται από τον οδοντίατρο και ειδικής περιεκτικότητας λευκαντικής γέλης που δίνεται στον ασθενή από τον γιατρό. Ο ασθενείς τοποθετεί ο ίδιος την λευκαντική ουσία στο εσωτερικό του νάρθηκα σύμφωνα με τις οδηγίες που του έχουν δοθεί. Φοράει τους νάρθηκες για 2 έως 8 ώρες (ανάλογα με την περιεκτικότητα του λευκαντικού παράγοντα) την ημέρα ή το βράδυ κατά τον ύπνο. Η διάρκεια της θεραπείας εξαρτάται από τον βαθμό δυσχρωμίας. Μία μέση διάρκεια θεραπείας κυμαίνεται στις 10-15 μέρες.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείται η σωστή ποσότητα λευκαντικού παράγοντα ώστε να μην υπάρχει έξοδος υλικού από τον νάρθηκα και προκληθεί ερεθισμός στα ούλα.

Επίσης ακόμα και μετά το πέρας της θεραπείας οι νάρθηκες θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την συντήρηση και ανανέωση του αποτελέσματος για τα επόμενα χρόνια, εάν ο ασθενής τους φροντίζει σωστά.

Η θεραπεία πραγματοποιείται στο σπίτι με εξατομικευμένους νάρθηκες λεύκανσης της Advanced Dental Clinics και με gel λεύκανσης Philips Zoom NiteWhite, υπό τις οδηγίες του οδοντιάτρου. Σε 7-12 ημέρες θα αποκτήσετε ένα ορατά πιο λαμπερό χαμόγελο.

Συνδυασμός Λεύκανσης Ιατρείο – Σπίτι

Είναι ένας συνδυασμός των δύο παραπάνω τεχνικών. Συνήθως μετά την συνεδρία λεύκανσης στο ιατρείο κατασκευάζονται και εξατομικευμένοι νάρθηκες και συνεχίζεται η θεραπεία και στο σπίτι για 4-5 μέρες. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα της λεύκανσης και προτείνεται σε περιστατικά που οι αισθητικές απαιτήσεις είναι έντονες. Οι περισσότεροι ασθενείς μας χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Και σε αυτήν την περίπτωση οι νάρθηκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά για την διατήρηση του αποτελέσματος.

Γιατί Χρησιμοποιούμε Τα Προϊόντα Λεύκανσης Philips Zoom NiteWhite;

Αποδεδειγμένα πρόκειται για τα καλύτερα και πιο αξιόπιστα προϊόντα λεύκανσης για το σπίτι με εκτενή βιβλιογραφία, εξαιρετικά αποτελέσματα και απόλυτη ασφάλεια. Τα πλεονεκτήματα τους είναι:

Φυσικότητα & Φροντίδα: Είναι τα μόνα λευκαντικά προϊόντα για το σπίτι με το πατενταρισμένο ACP που επιδιορθώνει το σμάλτο των δοντιών και δίνει ένα πιο φυσικό λευκό. Η επιστημονική έρευνα δείχνει ότι τα λευκαντικά Philips Zoom NiteWhite όχι μόνο δεν προκαλούν φθορές στα δόντια, αλλά αντιθέτως επιδιορθώνουν τη φυσιολογική φθορά του σμάλτου και βελτιώνουν την υγεία των ούλων και την κακοσμία.

Αποτελεσματικότητα & Ασφάλεια: Είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από λευκαντικές οδοντόπαστες ή λευκαντικά προϊόντα που διατίθενται σε φαρμακεία, στα supermarkets, στο διαδίκτυο γιατί αυτά απαγορεύεται εκ του νόμου να έχουν συγκέντρωση άνω του 0,1% υπερ. Υδρογόνου. Τα λευκαντικά Philips Zoom NiteWhite χορηγούνται από τον οδοντίατρο και είναι ασφαλή, καθώς συμμορφώνονται με τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία που απαγορεύει τα λευκαντικά άνω του 6% υπεροξειδίου του υδρογόνου ή του ισοδύναμου 16% υπεροξειδίου του καρβαμιδίου, ενώ συμμορφώνονται και με τις οδηγίες της FDA (Food and Drug Administration) των Η.Π.Α.

Κόστος Λεύκανσης Δοντιών

Πόσο κοστίζει η Λεύκανση Δοντιών με την μέθοδο Zoom;

Η λεύκανση δοντιών στην κλινική κοστίζει 300€. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται πλήρης κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος, όπως επίσης και καθαρισμός δοντιών.

Πόσο Κοστίζει η Λεύκανση Δοντιών στο Σπίτι;

Η λεύκανση δοντιών στο σπίτι κοστίζει 185€. Στο κόστος συμπεριλαμβάνεται πλήρης κλινικός και ακτινογραφικός έλεγχος, όπως επίσης και καθαρισμός δοντιών.

Συχνές Ερωτήσεις

Τι πρέπει να προσέξει ο ασθενής κατά την διάρκεια της λεύκανσης;

  • Ο ασθενής πρέπει να επικοινωνεί με τον οδοντίατρο για τον έλεγχο της θεραπείας και την επίλυση αποριών.
  • Να έχει σχολαστική στοματική υγιεινή.

Ποιες τροφές απαγορεύονται κατά τη διάρκεια της λεύκανσης

Ο ασθενής καλό θα ήταν να αποφεύγει την κατανάλωση τροφών και ποτών με χρωστικές όπως κόκκινες σάλτσες, παντζάρια, κόκκινα φρούτα, κόκκινο κρασί, καφές, μπαχαρικά κλπ. Αυτήν την διατροφή με αποφυγή τροφών με έντονες χρωστικές καλό θα ήταν να την εφαρμόζει τόσο κατά την διάρκεια της θεραπείας όσο και για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας εβδομάδας μετά την θεραπεία της λεύκανσης των δοντιών.

Ποιοι μπορούν να κάνουν λεύκανση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για μια επιτυχημένη λεύκανση είναι ο ασθενής να έχει υγιή δόντια και ούλα. Σε περίπτωση που προϋπάρχει ουλίτιδα, τερηδονισμένα ή σπασμένα δόντια θα χρειαστεί να προηγηθεί η απαραίτητη θεραπεία καθαρισμού των δοντιών από πέτρα και οδοντική πλάκα και όποια άλλη οδοντιατρική θεραπεία κρίνεται απαραίτητη για την αποκατάσταση της υγείας. Μόνο τότε οι λευκαντικοί παράγοντες να μπορούν να δράσουν απρόσκοπτα πάνω στην καθαρή οδοντική ουσία.

Πότε δεν ενδείκνυται η λεύκανση;

Οι λευκαντικές ουσίες είναι δραστικές μόνο σε φυσικά δόντια και όχι σε τεχνητές αποκαταστάσεις όπως σφραγίσματα, στεφάνες , γέφυρες ή όψεις ρητίνης / πορσελάνης. Επομένως εάν οι προσθετικές αποκαταστάσεις είναι εκτεταμένες, η λεύκανση δεν είναι εφικτή. Στην περίπτωση εντοπισμένων αποκαταστάσεων, η αντικατάσταση τους μετά την θεραπεία της λεύκανσης μπορεί να κριθεί απαραίτητη αν προκύψει σημαντική διαφορά στο χρώμα.

Η λεύκανση επιτρέπεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης;

Η λεύκανση αντενδείκνυται σε εγκυμονούσες και γυναίκες που θηλάζουν λόγω ανεπαρκών δεδομένων για τυχόν επιδράσεις στην ανάπτυξη του εμβρύου και στη σύσταση του μητρικού γάλακτος.

Ποια ηλικία είναι κατάλληλη για λεύκανση;

Λεύκανση μπορεί να γίνει εφόσον έχει ολοκληρωθεί η ανατολή όλων των μόνιμων δοντιών, δηλαδή σε ηλικία 14 ετών και άνω.

Η λεύκανση καταστρέφει τα φυσικά δόντια;

Η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ. Η λεύκανση δεν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών ούτε χαλάει τα δόντια, εφόσον τα λευκαντικά υλικά συστήνονται από οδοντίατρο.

Η διαδικασία λεύκανσης που πραγματοποιείται υπό τον έλεγχο του οδοντιάτρου και με την χρήση σύγχρονων και εγκεκριμένων λευκαντικών παραγόντων είναι απόλυτα ασφαλής.

Το μόνο σύμπτωμα που μπορεί να προκύψει είναι μια ελαφριά ευαισθησία των δοντιών η όποια είναι παροδική, συνήθως διαρκεί 2-3 μέρες και μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειδικά μέσα απευαισθητοποίησης που παρέχει ο οδοντίατρος.

Πόσο διαρκεί και κάθε πότε γίνεται η λεύκανση;

Η λεύκανση δεν είναι μόνιμη λύση. Τα δόντια δεν επανέρχονται στο αρχικό σκούρο χρώμα, παρόλα αυτά η λεύκανση με την πάροδο του χρόνου ατονεί.

Βέβαια το αποτέλεσμα της θεραπείας διατηρείται αναλλοίωτο πολύ εύκολα με μια επαναληπτική δόση λεύκανσης περίπου 1 φορά το χρόνο με της χρήση των εξατομικευμένων ναρθηκών στο σπίτι για 2-3 μέρες.

Η διάρκεια της θεραπείας λεύκανσης και η ανάγκη για συντήρηση εξαρτάται κατά πολύ από τις ατομικές συνήθειες του ασθενή. Όσο πιο συχνά καταναλώνονται τροφές και ποτά που χρωματίζουν τα δόντια τόσο πιο γρήγορα θα εμφανιστεί η τάση των δοντιών να επανέλθουν στο αρχικό τους χρώμα.

Η καλή στοματική υγιεινή παίζει σημαντικό ρόλο επίσης στην διατήρηση του αποτελέσματος.

Μπορεί να γίνει λεύκανση σε απονευρωμένα δόντια με σκούρα απόχρωση;

Πολλές φορές δόντια που έχουν απονευρωθεί, με παλαιότερες τεχνικές, αποκτούν σκούρα απόχρωση. Για να επιτύχουμε βελτίωση του χρώματος απονευρωμένων δοντιών χρησιμοποιούμε συμπληρωματικά διαφορετική τεχνική από αυτές που ήδη αναφέραμε. Η λεύκανση των απονευρωμένων δοντιών πραγματοποιείται μόνο από τον οδοντίατρο στο ιατρείο. Σ αυτήν την περίπτωση τοποθετείται λευκαντικό υλικό μέσα στο δόντι, το οποίο κλείνεται με προσωρινό σφράγισμα. Το λευκαντικό υλικό το αφήνουμε γύρω στις 3-4 ημέρες ενώ παράλληλα παρακολουθούμε την εξέλιξη του χρώματος. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για όσο χρειαστεί. Όταν επιτύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα, αφαιρείται το λευκαντικό και το δόντι πλέον σφραγίζεται κανονικά.

Μπορώ να κάνω λεύκανση μόνος μου;

Κάτι τέτοιο μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο στα δόντια όσο και στα ούλα. Μόνο με την επίβλεψη του οδοντιάτρου μπορεί κανείς να αποκτήσει ένα λαμπερό χαμόγελο αποφεύγοντας παράλληλα τις ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Είναι αποτελεσματικά τα προϊόντα λεύκανσης που κυκλοφορούν το εμπόριο;

Η χρήση των εμπορικών σκευασμάτων λεύκανσης καλό θα είναι να αποφεύγεται. Η αγορά ενός τυχαίου σκευάσματος του οποίου η σύσταση και η ασφάλεια δεν είναι ελεγμένη και η υπερβολική ή η μη σωστή χρήση του από τον ασθενή, μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες, όπως υπερβολική οδοντική ευαισθησία, επώδυνο ερεθισμό των ούλων χωρίς να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Οι οδοντόκρεμες λεύκανσης που κυκλοφορούν στο εμπόριο δεν επιτυγχάνουν λεύκανση των δοντιών. Οι οδοντίατροι τις συστήνουν για συντήρηση του αποτελέσματος μετά από θεραπείας λεύκανσης. Προσοχή όμως απαιτείται στην επιλογή της οδοντόκρεμας γιατί κάποιες περιέχουν αποτριπτικούς κόκκους οι οποίοι φθείρουν την αδαμαντίνη των δοντιών με καταστρεπτικά αποτελέσματα στην φυσική οδοντική ουσία.

Ακόμη, κάποια προϊόντα λεύκανσης που πωλούνται στα φαρμακεία ενδέχεται να σας προκαλέσουν πρόβλημα, ανάλογα με την κατάσταση του στόματος σας και καλό είναι να απευθυνθείτε στον οδοντίατρο σας πριν προχωρήσετε σε μια τέτοια αγορά.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down