Εμφυτεύματα Δοντιών | Τι Είναι Τα Οδοντικά Εμφυτεύματα

Τι είναι τα εμφυτεύματα δοντιών;

Τα εμφυτεύματα δοντιών είναι η ιδανική λύση εάν έχετε χάσει ένα ή περισσότερα δόντια ή εάν σας ενοχλεί η ιδέα να φορέσετε οδοντοστοιχίες. Πολλοί ασθενείς επιλέγουν να αποκαταστήσουν ένα μόνο δόντι, πολλά δόντια ή να τοποθετήσουν μια πλήρη οδοντοστοιχία στηριζόμενη σε εμφυτεύματα. Τα εμφυτεύματα είναι μεταλλικές βίδες από τιτάνιο, ένα μέταλλο βιοσυμβατό με το σώμα. Δείτε εδώ μια απεικόνιση με τα μέρη του οδοντικού εμφυτεύματος.

Τι είναι το οδοντικό εμφύτευμα

Πλεονεκτήματα των Εμφυτευμάτων Δοντιών

  • Βελτίωση της εμφάνισης του προσώπου, όπως ένα αισθητό κενό μεταξύ των δοντιών σας όταν χαμογελάτε ή μιλάτε.
  • Διόρθωση προβλημάτων ομιλίας που προκαλούνται από τα δόντια που λείπουν.
  • Βελτίωση των προβλημάτων μάσησης που προκαλούνται από ένα χαμένο δόντι.
  • Μείωση της ταλαιπωρίας της γνάθου. Όταν αφαιρεθεί ένα δόντι, η δύναμη δαγκώματος στα υπόλοιπα δόντια αρχίζει να αλλάζει, προκειμένου να αντισταθμιστεί το χαμένο δόντι και υπάρχει κίνδυνος επιπλέον πίεσης και δυσφορίας στις αρθρώσεις της γνάθου.
  • Αποτροπή της μετατόπισης των δοντιών που περιβάλλουν ένα δόντι που λείπει.
  • Αποτροπή της απώλειας οστών στις περιοχές των δοντιών που λείπουν.

Ένα Μόνο Εμφύτευμα

Το εμφύτευμα αντικαθιστά τις ρίζες του δοντιού που λείπει. Είναι μια ανεξάρτητη μονάδα και δεν απαιτεί θεραπεία στα παρακείμενα δόντια. Εάν τα γύρω δόντια είναι υγιή, μπορούν να παραμείνουν άθικτα και η ανθεκτικότητα και η ακεραιότητά τους μπορεί να διατηρηθούν. Το εμφύτευμα, εκτός από τη βελτίωση της αισθητικής εμφάνισης, θα σταθεροποιήσει το δάγκωμα κατά τη μάσηση και θα αποτρέψει προβλήματα στη γνάθο.

Γέφυρες και Οδοντοστοιχίες που Στηρίζονται σε Εμφυτεύματα

Τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξη μιας γέφυρας όταν λείπουν αρκετά δόντια. Η γέφυρα αντικαθιστά τα χαμένα φυσικά δόντια. Μια γέφυρα που υποστηρίζεται από εμφύτευμα δεν απαιτεί υποστήριξη από διπλανά δόντια.

Εάν έχετε χάσει όλα τα δόντια, μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα μπορεί να αντικαταστήσει τα δόντια που λείπουν καθώς και μερικές από τις ρίζες των δοντιών. Επειδή τα οδοντικά εμφυτεύματα ενσωματώνονται με το οστό της γνάθου, μια οδοντοστοιχία που υποστηρίζεται από εμφυτεύματα είναι γενικά άνετη και σταθερή, επιτρέποντάς σας να τρώτε και να μιλάτε χωρίς να αγχώνεστε ότι θα φύγει από τη θέση της.

Τοποθέτηση Εμφυτευμάτων Δοντιών σε Μια Μέρα με τη Μέθοδο All On 4

Εάν έχετε χάσει πολλά ή όλα σας τα δόντια, με τη μέθοδο All On 4 μπορείτε να τοποθετήσετε μια πλήρη σταθερή οδοντοστοιχία με μόνο τέσσερα εμφυτεύματα ανά γνάθο. Η όλη διαδικασία διαρκεί μια μόνο ημέρα. Έρχεστε το πρωί στην Κλινική μας και φεύγετε το απόγευμα με τα νέα σας δόντια.

Ακολουθεί φωτογραφία πριν και μετά την τοποθέτηση εμφυτευμάτων με τη μέθοδο All On 4 στην άνω γνάθο και ένα μόνο εμφύτευμα στην κάτω γνάθο.

Τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων με την μέθοδο All on 4

Ερωτήσεις και Απαντήσεις

Ποια είναι τα στάδια;

Η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος γενικά είναι μια διαδικασία που μετά το χειρουργείο συνήθως απαιτεί δυο έως έξι μήνες προκειμένου να ολοκληρωθεί. Από τη διαδικασία αυτή εξαιρούνται η μέθοδος All On 4 και εκείνη της άμεσης φόρτισης εμφυτευμάτων που ολοκληρώνονται την ίδια μέρα.
  1. Ο εμφυτευματολόγος ή ο οδοντίατρος τοποθετεί χειρουργικά το εμφύτευμα στη γνάθο, με το πάνω μέρος του εμφυτεύματος να εξέχει λίγο πάνω από την κορυφή του οστού. Ένας κοχλίας εισάγεται στο εμφύτευμα για να αποτρέψει την είσοδο ιστού των ούλων και υπολειμμάτων τροφών. Στη συνέχεια, το ούλο καλύπτει το εμφύτευμα, το οποίο θα παραμείνει καλυμμένο για περίπου δυο έως έξι μήνες, μέχρι το εμφύτευμα να ενσωματωθεί με το οστό.
  2. Το εμφύτευμα αποκαλύπτεται και ο οδοντίατρος συνδέει μια επέκταση, που ονομάζεται κολόβωμα, στο εμφύτευμα. Το κολόβωμα θα λειτουργήσει ως στήριγμα για το νέο τεχνητό δόντι. Ο ιστός των ούλων αφήνεται να επουλωθεί γύρω από το κολόβωμα. Μόλις η επούλωση ολοκληρωθεί, το εμφύτευμα και το στήριγμα μπορούν να χρησιμεύσουν ως βάση για το νέο δόντι.
  3. Ο προσθετολόγος ή ο οδοντίατρος σας δημιουργεί ένα προσαρμοσμένο για τις ανάγκες σας τεχνητό δόντι (στεφάνη), του οποίου το μέγεθος, σχήμα, χρώμα και η εφαρμογή θα είναι σε αρμονία με τα υπόλοιπα δόντια σας.
  4. Μόλις ολοκληρωθεί η προσθετική εργασία, η στεφάνη προσαρτάται στο κολόβωμα του εμφυτεύματος και το νέο δόντι σας είναι έτοιμο.

Είστε κατάλληλος υποψήφιος για εμφυτεύματα;

Μπορείτε να βάλετε εμφυτεύματα δοντιών, εάν έχετε υγιή ούλα και το οστό της γνάθου σας μπορεί να τα στηρίξει. Στην πραγματικότητα, η υγεία σας είναι πιο σημαντικός παράγοντας από την ηλικία σας.

Τι άλλο πρέπει να γνωρίζω για τα εμφυτεύματα δοντιών;

Κατά κοινή ομολογία, τα εμφυτεύματα δοντιών είναι ασφαλή, σταθερά και αποτελούν την καλύτερη λύση για την αντικατάσταση των χαμένων δοντιών. Τα εμφυτεύματα, ωστόσο, δεν είναι κατάλληλα για όλους. Επειδή απαιτείται χειρουργική επέμβαση, ο οδοντίατρος σας θα εξετάσει το ιατρικό ιστορικό σας. Οι υποψήφιοι για οδοντικά εμφυτεύματα θα πρέπει να έχουν καλή υγεία συνολικά και να έχουν υγιή ούλα. Επίσης, οι ασθενείς πρέπει να διαθέτουν επαρκές οστό για να στηριχθεί το εμφύτευμα στη γνάθο. Εάν δεν έχετε επαρκές οστό, ο οδοντίατρος σας θα τοποθετήσει οστικό μόσχευμα. Εάν πάσχετε από ασθένεια των ούλων, όπως ουλίτιδα ή περιοδοντίτιδα θα προηγηθεί μια θεραπεία. Ο χρόνος θεραπείας των οδοντικών εμφυτευμάτων είναι μεγαλύτερος και το κόστος υψηλότερο από αυτό των εναλλακτικών διαδικασιών. Ο οδοντιατρικός έλεγχος των εμφυτευμάτων είναι απαραίτητος για τη διάρκεια και τη μακροπρόθεσμη επιτυχία τους. Οι περισσότεροι ασθενείς προγραμματίζονται για επαγγελματικό καθαρισμό δύο έως τρεις φορές το χρόνο. Ο οδοντίατρος σας θα σας δώσει οδηγίες για τη διασφάλιση της υγείας του εμφυτεύματος και των φυσικών σας δοντιών. Επιπρόσθετα ο οδοντίατρος σας θα προτείνει έναν τρόπο φροντίδας στο σπίτι που θα ταιριάζει στις ανάγκες σας. Συνήθως θα περιλαμβάνει βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα και νήμα μία φορά την ημέρα. Μπορεί επίσης να σας συμβουλεύσει να χρησιμοποιήσετε μια ειδική οδοντόβουρτσα, ένα μεσοδόντιο βουρτσάκι ή ένα στοματικό διάλυμα για να αποτρέψετε τη δημιουργία θυλάκων πέριξ των δοντιών και περιοδοντίτιδας. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε τις οδηγίες μας για τον καθαρισμό των δοντιών.

Προγραμματίστε ένα ραντεβού για οδοντικά εμφυτεύματα

Εάν έχετε χάσει τα δόντια σας και θέλετε να μάθετε τις επιλογές που σας παρέχουμε για την αντικατάσταση τους, προγραμματίστε το ραντεβού σας σήμερα! Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης σας, οι εξειδικευμένοι οδοντίατροι θα απαντήσουν στα ερωτήματα σας, θα σας παράσχουν πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία και θα σας εξετάσουν για να διαπιστώσουν εάν μπορείτε να βάλετε οδοντικά εμφυτεύματα.

Εάν για κάποιο λόγο δεν είστε υποψήφιος για οδοντικά εμφυτεύματα, οι οδοντίατροι της Advanced Dental Clinics θα σας προτείνoυν άλλες επιλογές αντικατάστασης δοντιών που θα μπορούσαν να προσαρμοστούν καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Στην Κλινική μας στη Γλυφάδα στην Αθήνα ειδικευόμαστε στα εμφυτεύματα δοντιών και πιστεύουμε ότι κανείς δεν πρέπει να στερείται την υγεία ή να υπόκειται στις επιπτώσεις που ένα ελλιπές χαμόγελο έχει στη ζωή. Για αυτό εδώ και χρόνια παρέχουμε υψηλής ποιότητας υπηρεσίες με τα καλύτερα εμφυτεύματα της αγοράς σε προσιτές τιμές και με ευκολίες πληρωμής.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down