Δρ. Πέτρος Μοσχούρης

Περιοδοντολόγος

Σύντομο Βιογραφικό

Ο Δρ Πέτρος Μοσχούρης είναι ειδικός περιοδοντολόγος και χειρουργός οδοντικών εμφυτευμάτων και προέρχεται από οικογένεια με παράδοση στον τομέα της οδοντιατρικής.

Το 2001 εισήλθε με άριστα στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών από το οποίο  αποφοίτησε 5 χρόνια αργότερα και άρχισε να ασκεί την οδοντιατρική. Tο 2007 επιλέχτηκε για εξειδίκευση στη Περιοδοντολογία και τα Οδοντικά Εμφυτεύματα στο Eastman Dental Institute, University College London (UCL), το οποίο ολοκλήρωσε με άριστα. Το Tμήμα αυτό προσφέρει ένα από τα πολύ λίγα διαπιστευμένα προγράμματα, από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογία (EFP). Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της 3ετής εξειδίκευσης MClinDent, το 2010, του απονεμήθηκε ειδική πιστοποίηση στη Περιοδοντολογία από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας (EFP). Τέλος, του έχει απονεμηθεί ο τίτλος του ειδικού στο τομέα του από το General Dental Council (Specialist in Periodontics) από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Στον ακαδημαϊκό χώρο, έχει διατελέσει εκπαιδευτής της ΙΤΙ (International Team of Implantology) στις εκπαιδευτικές εβδομάδες, που διοργανώνονται κάθε χρόνο στο Λονδίνο. Επίσης έχει ενεργό χαρτοφυλάκιο έρευνας με έμφαση στην αναγέννηση των οστών και πιο συγκεκριμένα  στην επίδρασης συγκεκριμένων πρωτεϊνών (πρωτεΐνες Wnt) στην οστική αναγέννηση. Τέλος έχει παρουσία και δημοσιεύσεις σε διεθνή συνέδρια και διεθνή επιστημονικά οδοντιατρικά περιοδικά.

Μετά από μια επιτυχημένη καριέρα 10 και πλέον ετών στο Κεντρικό Λονδίνο, εργάζεται στην Advanced Dental Clinics στη Γλυφάδα στην Αθήνα. Συνεχίζει να συνεργάζεται με κλινικές στο Λονδίνο. Είναι διαπιστευμένος από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Περιοδοντολογίας και ασχολείται αποκλειστικά με περιστατικά Περιοδοντολογίας και Οδοντικών Εμφυτευμάτων.

Ο Dr Πέτρος Μοσχούρης έχει εκτεταμένη εμπειρία στη διάγνωση και θεραπεία κάθε νόσου των ούλων με εκτεταμένη εμπειρία στη μη-χειρουργική και χειρουργική θεραπεία της περιοδοντικής νόσου, συμπεριλαμβανομένων των συμβατικών και αναγεννητικών χειρουργικών τεχνικών. Ειδικεύεται επίσης στην αισθητική χειρουργική ούλων, τη πλαστική χειρουργική περιοδοντίου και στα οδοντικά εμφυτεύματα σε συνδυασμό με κατευθυνόμενη οστική αναγέννηση (GBR). Έχει εμπειρία με τα περισσότερα συστήματα εμφυτευμάτων που διατίθενται στην αγορά. Τέλος είναι μέλος της Ελληνικής, Βρετανικής Εταιρείας Περιοδοντολογίας, καθώς και μέλος της International Team of Implantology.

chevron-down