Invisalign Ορθοδοντική Αόρατα Σιδεράκια Κόστος & Τιμές

Αποκτήστε ίσια δόντια με Invisalign αόρατα σιδεράκια

Οι διαφανείς νάρθηκες (μασελάκια) Invisalign ή αόρατα σιδεράκια, όπως διαφορετικά συνηθίζεται να αποκαλούνται, είναι ο τρόπος για να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς το παραδοσιακό μέταλλο ή τα σύρματα που απαιτούνται για τη μετατόπιση των δοντιών στη νέα τους θέση. Η μέθοδος αυτής της ορθοδοντικής θεραπείας που διεθνώς αποκαλείται Invisalign, από το όνομα της εταιρείας που δημιούργησε τον κλάδο, χρησιμοποιεί αφαιρούμενους σχεδόν αόρατους νάρθηκες που θα ισιώσουν σταδιακά τα δόντια, απαλλάσσοντας τον ασθενή από την αντιαισθητική εμφάνιση των κλασσικών μεθόδων.

Ορθοδοντική Θεραπεία με Διαφανείς Νάρθηκες Invisalign

Το Invisalign λειτουργεί χρησιμοποιώντας νάρθηκες που μοιάζουν λίγο με τα μασελάκια που οι αθλητές χρησιμοποιούν για την προστασία των δοντιών από ατυχήματα, αλλά είναι πολύ πιο λεπτοί, διάφανοι και λιγότερο ορατοί στο μάτι. Αυτοί οι νάρθηκες, που είναι κατασκευασμένοι από διαυγές, ισχυρό, ιατρικά εγκεκριμένο, μη τοξικό πλαστικό, είναι ειδικά διαμορφωμένοι στις προσωπικές ανάγκες του κάθε ασθενούς και ταιριάζουν απόλυτα στη μορφολογία των δοντιών του, σύμφωνα με το σχέδιο θεραπείας. Σε σύγκριση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, αυτό το πλαστικό είναι σχεδόν αόρατο όταν φοριέται, οπότε κανείς δεν θα παρατηρήσει ότι είστε σε θεραπεία για να ισιώσετε τα δόντια σας.

Οι συγκεκριμένοι νάρθηκες σχεδιάζονται πάνω σε μια τρισδιάστατη απεικόνιση του στόματός σας σε υπολογιστή. Με ειδικό λογισμικό σχεδιάζονται με απόλυτη ακρίβεια οι μετακινήσεις των δοντιών. Το σχέδιο θεραπείας εκπονείται από εξειδικευμένο ορθοδοντικό μετά από την ανάλυση του οδοντικού σας φραγμού. Οι διαφανείς νάρθηκες Invisalign κατασκευάζονται από βιομηχανικής ποιότητας 3D εκτυπωτές και μετακινούν σταδιακά και απαλά τα δόντια σας στη σωστή θέση. Κάθε εβδομάδα θα λαμβάνετε ένα νέο ζεύγος ναρθήκων άνω και κάτω γνάθου που βασίζονται στο έργο των προηγούμενων και προχωρούν βήμα- βήμα την ορθοδοντική θεραπεία. Η διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας Invisalign εξαρτάται από τη σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης και κυμαίνεται από 6 μήνες έως 2 έτη. Γενικά, ο μέσος χρόνος θεραπείας στο σύνολο των ασθενών είναι περίπου 12 έως 14 μήνες.

YouTube video

Ποια Θεραπεία Invisalign είναι Κατάλληλη για μένα;

Εάν σκοπεύετε να κάνετε ορθοδοντική θεραπεία με αόρατα σιδεράκια, προτιμήστε το σύστημα της Invisalign από την επίβλεψη εξειδικευμένου ορθοδοντικού. Θα σας συμβουλεύσουμε για τον τύπο της Invisalign ορθοδοντικής θεραπείας από την οποία θα μπορούσατε να επωφεληθείτε περισσότερο.

Το Invisalign Full είναι ο πιο συνήθης τύπος θεραπείας. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιείται για τη θεραπεία των σοβαρών και πιο περίπλοκων προβλημάτων. Θα πρέπει να φοράτε τους λεπτούς διαφανείς νάρθηκες (aligners) για τα επάνω και τα κάτω δόντια επί 20 - 22 ώρες καθημερινά για 12 - 18 μήνες.

Το Invisalign Lite χρησιμοποιείται για τα λιγότερο περίπλοκα προβλήματα όταν το μόνο που απαιτείται είναι μια μικρή προσαρμογή στα μπροστινά έξι δόντια.

Το Invisalign i7 διαρκεί το λιγότερο χρόνο και είναι ιδανική λύση αν έχετε μόνο ένα ή δύο στραβά δόντια ή ένα μικρό πρόβλημα "συνωστισμού" στα μπροστινά έξι δόντια, που καταστρέφουν το χαμόγελό σας. Εάν έχετε ήδη κάνει κάποια ορθοδοντική θεραπεία ή απλά επιθυμείτε μια μικρή προσαρμογή - αισθητική βελτίωση στα δόντια σας, το Invisalign i7 μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα εντός τριών μηνών.

Το Invisalign Teen απευθύνεται σε εφήβους που χρειάζονται ορθοδοντική θεραπεία, αλλά δεν θέλουν να ντρέπονται με ένα στόμα γεμάτο μέταλλο. Επειδή, οι έφηβοι συχνά ανέχονται δύσκολα τους νάρθηκες, αυτά τα διαφανή σιδεράκια έχουν μια ένδειξη συμμόρφωσης που θα εξασθενίσει από μπλε σε διαυγή για να δείξει εάν ο έφηβoς ή το παιδί σας φοράει τους νάρθηκες για τις συνιστώμενες 20-22 ώρες την ημέρα. Μάθετε περισσότερα για την ορθοδοντική θεραπεία με Invisaling Teen για εφήβους και παιδιά.

Σύγκριση Invisalign με τα παραδοσιακά σιδεράκια

Το να φοράει κανείς σιδεράκια μπορεί να καταστεί εξαιρετικά άβολο. Συνήθως τα σιδεράκια συνεπάγονται πολλά πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε, όπως το να φάτε το αγαπημένο σας φαγητό, να φιλήσετε τον σύντροφό σας ή να είστε άνετα σε μια επαγγελματική συνάντηση.

Διαφανείς Νάρθηκες

Invisalign διαφανή αόρατα σιδεράκια δοντιών
Υγιεινή Εύκολη, τις αφαιρείτε και τις βουρτσίζετε
Δυσανεξία Όχι
Αισθητική Κανείς δε θα παρατηρήσει ότι φοράτε κάτι
Διατροφή Κανονική - τις αφαιρείτε και τρώτε
Τιμή Όπως τα σιδεράκια
Διάρκεια Παρόμοια με τα σιδεράκια
Αποτέλεσμα Προβλέψιμο ψηφιακά

Σιδεράκια

Παραδοσιακά σιδεράκια δοντιών
Υγιεινή Δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία
Δυσανεξία Πληγές σε χείλη και μάγουλα
Αισθητική Μεταλλικά στοιχεία αμαυρώνουν το χαμόγελό σας
Διατροφή Διακόπτετε την κατανάλωση κάποιων τροφών
Τιμή Όπως οι μεμβράνες
Διάρκεια Παρόμοια με τις μεμβράνες
Αποτέλεσμα Προβλέψιμο
Το Invisalign διαθέτει εκπληκτικά υλικά και τεχνολογία αιχμής, αλλά ο σχεδιασμός του ορθοδοντικού είναι καθοριστικός για τα αποτελέσματα. Η θεραπεία θα εξελιχθεί ομαλά εάν ο ορθοδοντικός χαρτογραφεί σωστά τις κινήσεις των δοντιών σας και ο ασθενής συμμορφώνεται με τις οδηγίες του. Επομένως, πριν αναρωτηθείτε αν θα προχωρήσετε με Invisalign ή θα βάλετε σιδεράκια, θα πρέπει να βρείτε έναν εκπαιδευμένο, πιστοποιημένο και έμπειρο ορθοδοντικό. Μόλις εξετάσει διεξοδικά την κατάσταση των δοντιών σας, θα καθορίσει ποια επιλογή είναι η καλύτερη για την επίτευξη των αποτελεσμάτων που θέλετε. Το αν το Invisalign θα είναι πιο αποτελεσματικό από τα σιδεράκια, ή αντίστροφα, εξαρτάται κάθε φορά από την περίπτωση του ασθενούς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Invisalign;

Διακριτική θεραπεία: Οι νάρθηκες είναι σχεδόν αόρατοι, ώστε να μπορείτε να ισιώσετε τα δόντια σας χωρίς κανείς να γνωρίζει ότι φοράτε ορθοδοντική συσκευή. Επίσης αφαιρούνται εύκολα, ώστε να μπορείτε να τρώτε και να πίνετε ό, τι θέλετε κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Άνεση: Οι διαφανείς νάρθηκες είναι άνετοι στη χρήση, καθώς δεν υπάρχουν μεταλλικά στηρίγματα ή σύρματα που προκαλούν ερεθισμό στο στόμα και στα ούλα, όπως συμβαίνει με τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια.

Πιο εύκολη θεραπεία: Χωρίς μέταλλο ή σύρματα σημαίνει επίσης ότι περνάτε λιγότερο χρόνο στην καρέκλα του ορθοδοντικού για τις όποιες προσαρμογές.

Ευκολία στον καθαρισμό: Τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια δυσχεραίνουν το νήμα και το σωστό βούρτσισμα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει αντιαισθητικά σημάδια στα δόντια και ενδεχομένως ακόμη και φθορά. Επειδή οι διαφανείς νάρθηκες είναι αφαιρούμενοι, μπορείτε να βουρτσίζετε και να περνάτε το νήμα κανονικά, διευκολύνοντας τη διατήρηση της καλής στοματικής υγιεινής.

Ελαχιστοποίηση κινδύνου: Για να μετατοπιστούν τα δόντια, πρέπει να ασκηθεί δύναμη. Ένα από τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από αυτό υπερβολικές δυνάμεις είναι η απορρόφηση της ρίζας. Αυτή η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει απορρόφηση της ρίζας ενός δοντιού και πιθανόν να οδηγήσει στην απώλεια του. Επειδή οι δυνάμεις που ασκούνται από τους νάρθηκες Invisalign είναι πιο βαθμιαίες και απαλές από αυτές που εφαρμόζονται από τα παραδοσιακά σιδεράκια, η θεραπεία ελαχιστοποιεί την πιθανότητα πρόκλησης προβλημάτων στη ρίζα του δοντιού.

Ασφάλεια των δοντιών: Όταν τα παραδοσιακά μεταλλικά σιδεράκια αφαιρούνται από τα δόντια, αυτό μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει την αφαίρεση μέρους του σμάλτου (αδαμαντίνη) των δοντιών. Επειδή το Invisalign δεν απαιτεί τη χρήση μεταλλικών αγκυλών στα δόντια με ορθοδοντική κόλλα, δεν δημιουργούνται προβλήματα στο σμάλτο.

Ποια είναι τα μειονεκτήματα του Invisalign;

Τα αποτελέσματα του Invisalign δεν αμφισβητούνται, είναι γνωστά και αποδεδειγμένα διεθνώς. Ωστόσο, υπάρχουν και κάποια αδύναμα σημεία.

Επιλογή ορθοδοντικού. Μια σοβαρή "αδυναμία" είναι η επιλογή του ορθοδοντικού, ο οποίος πρέπει απαραίτητα να έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία στην εφαρμογή της μεθόδου. Ένας οδοντίατρος που δεν έχει την απαραίτητη εξειδίκευση ή που χρησιμοποιεί απομιμήσεις τύπου Invisalign μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα δόντια σας.

Απαιτεί αυτοπειθαρχία. Για τα καλύτερα αποτελέσματα, πρέπει να φοράτε τους νάρθηκες σας επί 22 ώρες ημερησίως. Δεδομένου ότι πρέπει να τα αφαιρέσετε για να φάτε και να πιείτε οτιδήποτε εκτός από το νερό και, στη συνέχεια, πρέπει να βουρτσίζετε τα δόντια σας και να καθαρίζετε τους νάρθηκες πριν τους βάλετε ξανά, είναι κάτι που πρέπει να προσθέσετε στην καθημερινότητά σας.

Η αφαίρεση των ναρθήκων για μερικές ώρες την ημέρα μπορεί να σας δελεάζει, αλλά θα καθυστερήσει ή θα αποτρέψει την ευθυγράμμιση των δοντιών και πιθανώς να χρειαστείτε επιπλέον νάρθηκες.

Απώλεια ναρθήκων. Η απώλεια ή η καταστροφή των ναρθήκων είναι πιθανή, κυρίως στους εφήβους, λόγω ότι είναι διαφανείς και ευαίσθητοι σε χτυπήματα. Να αποθηκεύετε τους νάρθηκες στη θήκη τους όταν τους αφαιρείτε για να αποφύγετε την απώλεια ή τη βλάβη τους.

Με τεχνολογία αιχμής θα ξέρετε από πριν πως θα είναι στόμα σας μετά τη θεραπεία Invisalign

Στο πρώτο σας ραντεβού στην οδοντιατρική κλινική μας θα σκαναριστεί το στόμα σας με χρήση του εξελιγμένου ενδοστοματικού scanner της 3Shape και θα έχετε μια ψηφιακή ορθοδοντική απεικόνιση για να ξέρετε από πριν πως θα είναι το χαμόγελό σας στο τέλος της θεραπείας.

Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να μετρήσουμε με απόλυτη ακρίβεια:

  • το πλάτος των δοντιών σας
  • το εύρος του οδοντικού τόξου
  • την απόσταση μεταξύ των κυνοδόντων, και
  • να μελετήσουμε τη σύγκλεισή σας

Οι νάρθηκες Invisalign είναι πιθανότατα, η πιο αποτελεσματική ορθοδοντική συσκευή για την άριστη αισθητική και λειτουργική διευθέτηση των δοντιών σας και μεγάλο μέρος της επιτυχίας τους εξαρτάται από την τεχνολογία που χρησιμοποιείται σε αυτήν τη μέθοδο θεραπείας. Για να δημιουργήσουμε τη σειρά προσαρμοσμένων ναρθήκων σας, χρησιμοποιούμε τον ψηφιακό σαρωτή της 3Shape. Αυτός ο τελευταίας τεχνολογίας σαρωτής, συλλαμβάνει εικόνες των δοντιών και των σαγονιών σας και δημιουργεί τρισδιάστατες οδοντικές εικόνες μέσα σε λίγα λεπτά. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να δείτε πώς θα φαίνονται τα δόντια σας μετά τη θεραπεία, πριν ακόμα ξεκινήσετε! Χάρη στην σύγχρονη δυνατότητα ψηφιοποίησης όλων των διαδικασιών, η θεραπεία σας είναι έως και 50% ταχύτερη. Μαζί θα σχεδιάσουμε την θεραπεία σας, ώστε να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο γρήγορα, με ασφάλεια και σε προσιτή τιμή.

Οι Καλύτεροι Ορθοδοντικοί Nάρθηκες Invisalign

Η χρήση μη εγκεκριμένων ορθοδοντικών συσκευών για την να «ισιώσετε» τα δόντια σας και ο σχεδιασμός της θεραπείας από μη εξειδικευμένους επιστήμονες δεν είναι καλή επιλογή για την μακροχρόνια διατήρηση της στοματικής σας υγείας. Χρησιμοποιούμε τους αυθεντικούς νάρθηκες Invisalign διότι υπάρχουν σαφή πλεονεκτήματα που διασφαλίζουν τόσο τους ασθενείς μας όσο και τα άριστα αποτελέσματα της οδοντιατρικής κλινικής μας.
  • Η εταιρεία παραγωγής των ναρθήκων Invisalign λειτουργεί από το 1997 και υπάρχουν πάνω από 20 ετών δεδομένα τόσο για την ανάπτυξη του υλικού των ναρθήκων (SmartTrack) όσο και για την ανάπτυξη του ειδικού λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης που απαιτείται για τον σχεδιασμό της θεραπείας. Οι προδιαγραφές ποιότητας μιας εταιρείας παραγωγής που βρίσκεται στο Nasdaq δεν μπορούν να συγκριθούν με παραγωγή ναρθήκων σε τοπικά εργαστήρια.
  • Το εξατομικευμένο Πλάνο Ορθοδοντικής Θεραπείας σχεδιάζεται με ειδικό λογισμικό που δεν έχει σχέση με αυτοματοποιημένες προσομοιώσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Όλα τα βήματα της θεραπείας, όλες οι μετακινήσεις των δοντιών σας (max 2mm ανά εβδομάδα) σχεδιάζονται ψηφιακά με το λογισμικό της Invisalign. Οι εξειδικευμένοι αλγόριθμοι, βασιζόμενοι στην μεγάλο αριθμό δεδομένων της Invisalign, προτείνουν, έως ένα βαθμό, το πλάνο θεραπείας. Η τελική όμως ρύθμιση του σχεδίου πρέπει να γίνεται από τον Ειδικό Ορθοδοντικό που σας αναλαμβάνει. Αναλόγως της εμπειρίας του κατατάσσεται σε κατηγορίες. Ο Διευθυντής του Ορθοδοντικού τμήματος της Advanced Dental Clinics είναι Diamond Provider και εκπαιδευτής θεραπειών Invisalign.
  • Η εξυπηρέτηση πελατών της Invisalign είναι παγκοσμίου επιπέδου. Όταν ξεκινήσετε την θεραπεία σας ο λογαριασμός σας παραμένει ανοικτός για 5 χρόνια. Εάν κάτι συμβεί και χρειαστεί να διακόψετε την θεραπεία σας πριν ολοκληρωθεί, κατασκευάζονται επιπλέον νάρθηκες για την ολοκλήρωση της θεραπείας δίχως επιπλέον κόστος. Εάν πάλι μετά το τέλος της θεραπείας σας αποφασίσετε ότι κάτι δεν σας αρέσει κατασκευάζονται επιπλέον νάρθηκες μετακίνησης με μηδενικό κόστος. Τα περισσότερα άλλα συστήματα χρεώνουν «νάρθηκες» και όχι το αποτέλεσμα (την ολοκληρωμένη θεραπεία)
  • Στην ευρωπαϊκή αγορά οι χρέωση κατασκευής των ορθοδοντικών ναρθηκών της Invisalign στους οδοντιάτρους ξεκινάει από 2000€ συν ΦΠΑ. Όταν βλέπουμε online τελικό κόστος ορθοδοντικής θεραπείας με αόρατα σιδεράκια Νάρθηκες Invisalign με τιμές χαμηλότερες του κόστους παραγωγής τους να είστε σίγουροι ότι υπάρχει παραπληροφόρηση και η υποσχόμενη θεραπεία είναι «τύπου» Invisalign και όχι η αυθεντική.
  • Το αυθεντικό πρωτόκολλο θεραπείας με τους νάρθηκες Invisalign απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις ειδικού Ορθοδοντικού για να καλύπτει και τις πιο πολύπλοκες περιπτώσεις, απαιτεί εξελιγμένο και υψηλού κόστους ψηφιακό σαρωτή στόματος και έχει σχετικά υψηλό κόστος για τον οδοντίατρο. Ο παράγοντες αυτοί μπορούν να ερμηνεύσουν γιατί κάποιες φορές εν δυνάμει πάροχοι της υπηρεσίας μπορεί να αποφεύγουν ή να αποτρέπουν τον ασθενή προς την συγκεκριμένη αξιόπιστη, ασφαλή και προβλέψιμη επιλογή θεραπείας.
YouTube video

Ποιο είναι το κόστος του Invisalign και πως καθορίζονται οι τιμές;

Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με την περίπτωση και τις ανάγκες του ασθενούς. Ωστόσο, ως οδηγός, το κόστος στα συνήθη ορθοδοντικά περιστατικά μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 3.200€ έως 3.800€, το οποίο βασίζεται γενικά σε 12-18 μήνες θεραπείας. Για πολύ περίπλοκες περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι περισσότερο, ενώ υπάρχουν επίσης απλούστερες θεραπείες για πιο ήπιες περιπτώσεις όπου οι τιμές μπορεί να ξεκινάνε από μόλις 1.800€. Δυνατότητα ευκολίας πληρωμής με πιστωτική και άτοκες μηνιαίες δόσεις είναι διαθέσιμη για να κάνουμε τη θεραπεία πιο προσιτή. Επισκεφθείτε μας στην Οδοντιατρική Κλινική μας στη Γλυφάδα στην Αθήνα και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας σας με Invisalign με βάση τις ανάγκες σας και τα οικονομικά σας.

Συχνές Ερωτήσεις για το Invisalign

Να επιλέξω ορθοδοντικό ή οδοντίατρο για τη θεραπεία Invisalign;

Είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας και να βεβαιωθείτε ότι αισθάνεστε άνετα με τον οδοντίατρο που θα σας θεραπεύσει, την κλινική και την ομάδα που θα σας φροντίζει. Όλοι θα συνεργάζεστε στενά για αρκετούς μήνες, οπότε είναι σημαντικό να έχετε εμπιστοσύνη στην ομάδα. Οποιοσδήποτε οδοντίατρος μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς με Invisalign, ωστόσο ένας ορθοδοντικός ειδικεύεται στην μετατόπιση των δοντιών και έχει εμπειρία σε ένα μεγάλο εύρος ορθοδοντικών συστημάτων που μπορούν να βοηθήσουν, ειδικά εάν η περίπτωσή σας είναι περίπλοκη. Θυμηθείτε, όλοι οι ορθοδοντικοί είναι οδοντίατροι, αλλά δεν είναι όλοι οι οδοντίατροι ορθοδοντικοί.

Πόσο καιρό πρέπει να φοριέται ο νάρθηκας;

Οι διάφανοι νάρθηκες πρέπει να χρησιμοποιούνται για 1 εβδομάδα πριν αντικατασταθούν με το επόμενο σετ. Η μετακίνηση των δοντιών πρέπει να γίνεται με αργό και απαλό ρυθμό, καθώς η πολύ γρήγορη μετατόπιση των δοντιών ενδέχεται να προκαλέσει συρρίκνωση των ριζών που μπορεί να κάνουν τα δόντια λιγότερο σταθερά και να αποκτήσουν κινητικότητα με την πάροδο του χρόνου.

Πώς νιώθουμε με τους νάρθηκες στο στόμα;

Καθώς η μετατόπιση με το Invisalign εξελίσσεται βαθμιαία και όχι με ένταση, η θεραπεία προχωράει γενικά χωρίς ενοχλήσεις. Μπορεί να παρατηρήσετε ένα ελαφρύ τράβηγμα κατά την αλλαγή στο επόμενο σετ ναρθήκων, αλλά αυτό είναι ένα σημάδι ότι τα δόντια μετατοπίζονται όπως πρέπει. Τα δόντια θα χρειαστούν λίγες μέρες για να συνηθίσουν στη χρήση των νέων ναρθήκων και να προσαρμοστούν σε μια νέα ρουτίνα, κάτι το οποίο είναι αναμενόμενο.

Είναι ορατοί οι νάρθηκες στο μάτι;

Παρόλο που οι νάρθηκες είναι διαφανείς και σχεδόν αόρατοι, μπορεί να διαπιστώσετε ότι οι άνθρωποι παρατηρούν κάτι διαφορετικό σε εσάς, αλλά ενδέχεται να μην είναι σε θέση να επισημάνουν τι είναι. Οι νάρθηκες μπορούν να κάνουν τα δόντια σας να φαίνονται ελαφρώς πιο λαμπερά. Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας που υποβάλλονται σε θεραπεία μας λένε ότι κανείς δεν το κατάλαβε.

Η ερωτική ζωή και το Invisalign

Η ζωή μπορεί να συνεχιστεί ενώ φοράτε Invisalign και οι ασθενείς δεν έχουν κανένα πρόβλημα να βγαίνουν σε ραντεβού ή να φιλιούνται ενώ φορούν τους νάρθηκες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε καθαρά τα δόντια και τους νάρθηκες. Καλό είναι να αγοράσετε καθαριστικά δισκία που διαλύονται στο νερό για να τους ξεπλένετε τακτικά, ώστε να παραμείνουν καθαροί και απόλυτα διάφανοι. Με την τελευταία γενιά ναρθηκών Invisalign που αλλάζονται ανά εβδομάδα δεν είναι πλέον απαραίτητο.

Το Invisalign θα επηρεάσει την ομιλία μου;

Ίσως να υπάρξει προσωρινή αλλαγή στην ομιλία σας στο αρχικό στάδιο, καθόσον συνηθίζετε τους νέους σας νάρθηκες, ωστόσο αυτό υποχωρεί μετά από λίγες μέρες όταν η γλώσσα σας συνηθίσει στη νέα κατάσταση.

Πώς να διατηρήσω τους νάρθηκες καθαρούς;

Ο καλύτερος τρόπος καθαρισμού των ναρθήκων είναι με μια πολύ μαλακή οδοντόβουρτσα και μια μικρή ποσότητα της καθημερινής οδοντόκρεμας σας. Μπορείτε επίσης να αγοράσετε καθαριστικά δισκία που διαλύονται στο νερό για να τα χρησιμοποιείτε περιστασιακά, εάν αισθάνεστε ότι οι νάρθηκές σας χρειάζονται ένα φρεσκάρισμα.

Διατροφή κατά τη διάρκεια του Invisalign

Το Invisalign σας επιτρέπει να τρώτε και να πίνετε τα πάντα, αλλά πρέπει να αφαιρείτε τους νάρθηκες πριν φάτε ή πιείτε κάτι άλλο εκτός από κρύο νερό, επειδή μπορούν να παραμορφωθούν με τη θερμότητα ενός καυτού ροφήματος. Προσοχή στις σακχαρούχες και όξινες τροφές και ποτά, επειδή τα υπολείμματα μπορούν σταδιακά να προκαλέσουν τερηδόνα εάν παραμένουν στα δόντια σας χωρίς να τα βουρτσίζετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Πόσο συχνά πρέπει να επισκέπτομαι τον ορθοδοντικό;

Γενικά θα πρέπει να ελέγχεται η πρόοδος της θεραπείας σας  κάθε 1,5 - 2 μήνες και να λαμβάνετε τα σετ των ναρθήκων. Συνήθως σας παραδίδονται 6-8 σετ ναρθηκών κάθε φορά. Αξιοποιώντας τους σύγχρονους τρόπους επικοινωνίας με την κλινική μας υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθούμε την πρόοδο της θεραπείας σας από απόσταση μειώνοντας στο ελάχιστο τον αριθμό των αναγκαίων επισκέψεων.

Μετά την ολοκλήρωση της θεραπείας θα χρησιμοποιώ νάρθηκες;

Για να διατηρηθεί σταθερό το αποτέλεσμα, μετά από οποιαδήποτε ορθοδοντική θεραπεία, υπάρχει ανάγκη να χρησιμοποιείτε κάποιο μέσο διατήρησης των δοντιών σας στην νέα τους θέση, διαφορετικά τα δόντια σας έχουν την τάση να μετατοπιστούν ξανά. Συνιστούμε και εφαρμόζουμε 2 διαφορετικούς τύπους συγκρατητήρων για τους ασθενείς μας ως στάνταρ. Ο ένας είναι ένας σταθερός συγκρατητήρας που αποτελείται από ένα λεπτό σύρμα που στερεώνεται πίσω από τα μπροστινά 6 ή 8 δόντια σας. Ο άλλος είναι ένας αφαιρούμενος συγκρατητήρας «ύπνου» που είναι παρόμοιος στην εμφάνιση με τους Invisalign νάρθηκες και φοριέται για 2 νύχτες την εβδομάδα σε συνδυασμό με τον σταθερό συγκρατητήρα.

Τι είναι οι δήθεν θεραπείες «τύπου» Invisalign;

Η ορθοδοντική την τελευταία δεκαετία με την εξέλιξη της τεχνολογίας δίνει λύσεις για την μετακίνηση των δοντιών ακόμη και στις πιο δύσκολες περιπτώσεις, με πιο δημοφιλή τη μέθοδο Invisalign.

Αυτή η συνεχώς αυξανόμενη δημοτικότητα έχει εμπνεύσει άλλες εταιρείες να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδόσεις Invisalign που μπορούν να παραγγελθούν από το διαδίκτυο και να γίνουν από την άνεση του σπιτιού σας, εξ ου και υπόσχονται ότι θα το κάνετε μόνοι σας. Αυτά τα κιτ DIY ευθυγράμμισης που βασίζονται σε spamming ηλεκτρονικά μηνύματα και διαφημίσεις προβάλουν την απλότητα, την ταχύτητα και την τιμή τους σε σύγκριση με την επίσκεψη σε έναν ορθοδοντικό.

Δυστυχώς, αντίστοιχη λογική θεραπείας παρατηρούμε να αναπτύσσεται και από παρόχους στοματικής υγείας που σε συνεργασία με τοπικά εργαστήρια προσπαθούν, για να μειώσουν το κόστος, να αντιγράψουν, με ερασιτεχνικά μέσα, την θεραπεία Invisalign. Για να διαπιστώσετε αν τα υλικά και η φροντίδα που θα παρασχεθούν είναι υψηλής ποιότητας, ζητήστε από τον οδοντίατρό σας το πιστοποιητικό του νάρθηκα με την εγγύηση που παρέχεται γι' αυτόν για να βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για τον γνήσιο Invisalign νάρθηκα και όχι απομίμηση, καθώς και την εξέταση από σαρωτή για να είστε βέβαιοι ότι θα τηρήσει ένα σωστό σχεδιασμό θεραπείας. Αν αποφύγει να σας δώσει αυτά τα δύο, απευθυνθείτε σε άλλον οδοντίατρο.

Ενώ γνωρίζουμε πόσο ελκυστικές ακούγονται αυτές οι προσφορές, η επιλογή αυτής της διαδρομής είναι μια επικίνδυνη κίνηση. Το χαμόγελό σας είναι ένα ανεκτίμητο αγαθό, και υπάρχει ένα επίπεδο γνώσεων, εμπειρίας και ασφάλειας που δεν είναι εφικτό να παρασχεθεί χωρίς να επισκεφθείτε μια κλινική όπως η Advanced Dental Clinics για να έχετε ένα εξατομικευμένο Σχέδιο Ορθοδοντικής Θεραπείας (όχι απλά «ευθυγράμμισης» των δοντιών σας με βάση τις ορθοδοντικές ανάγκες σας). Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι απόλυτα αισθητικό αλλά και λειτουργικό για έχετε πραγματική Ορθοδοντική Θεραπεία.

Χάνετε βάρος με το Invisalign;

Ενδέχεται να υπάρξει μικρή απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια της θεραπείας Invisalign. Παρόλο που οι ασθενείς με Invisalign μπορούν να αφαιρέσουν τους νάρθηκες τους για να φάνε ή να βουρτσίσουν τα δόντια τους, το γεγονός ότι πρέπει να τους φορούν για αρκετές ώρες αποτρέπει τους ασθενείς από περιττή κατανάλωση τροφών.

Λεύκανση δοντιών για ασθενείς με Invisalign

Ποιος δεν θέλει ίσια και λευκά δόντια; Όχι μόνο μπορείτε να ισιώσετε τέλεια τα δόντια με το Invisalign, αλλά μπορείτε επίσης να αποκτήσετε λευκά δόντια κατά τη διαδικασία. Στην κλινική μας, αρκετοί ασθενείς συνδυάζουν τη λεύκανση δοντιών με το Invisalign. Μετά το τέλος της Ορθοδοντικής σας θεραπείας σας κάνουμε δώρο την λεύκανση με νάρθηκες στο σπίτι.

Το Invisalign αξίζει τα χρήματα;

Μια τόσο τέλεια θεραπεία για το ίσιωμα των δοντιών όπως το Invisalign αξίζει το κόστος της. Μερικοί άνθρωποι κάνουν το λάθος να πιστεύουν ότι το Invisalign εφαρμόζεται μόνο για παιδιά και εφήβους. Ωστόσο, η πραγματικότητα είναι ότι αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή και για τους ενήλικες. Το Invisalign προσαρμόζεται στον τρόπο ζωής ανάλογα με την ηλικία σας. Δεν είναι τυχαίο ότι στην κλινική μας απευθύνονται συχνά προσωπικότητες από τον καλλιτεχνικό και τηλεοπτικό χώρο, που για αισθητικούς και επαγγελματικούς λόγους θέλουν να βελτιώσουν το χαμόγελο τους.

Μπορώ να καπνίζω κατά τη θεραπεία Invisalign;

Το κάπνισμα αποθαρρύνεται κατά τη διάρκεια της θεραπείας, επειδή υπάρχει πιθανότητα κηλίδωσης ή αποχρωματισμού των ναρθήκων. Εάν καπνίζετε φορώντας τους νάρθηκες, είναι πιθανό να προκληθεί κακοσμία του στόματος, καθώς και βλάβες στα ούλα και τα δόντια. Ωστόσο, αν επιμένετε να καπνίζετε, υπάρχουν ειδικά φαρμακευτικά προϊόντα για να καθαρίζετε τους νάρθηκες και να μειώσετε τον κίνδυνο επιπλοκών του καπνίσματος.

Ποια είναι η καλύτερη ηλικία για το Invisalign;

Το Invisalign απευθύνεται σε ασθενείς κάθε ηλικίας. Το αν οι νάρθηκες λειτουργήσουν εξαρτάται από το τι πρέπει να γίνει για να διορθώσετε το χαμόγελό σας και όχι από την ηλικία σας. Οι ενήλικες που δεν επιθυμούν να φορούν τα ενοχλητικά σιδεράκια ήταν η αρχική αγορά του Invisalign και παραμένουν το σημαντικό μέρος της πελατειακής του βάσης. Είτε είστε έφηβος ή ηλικιωμένος, το Invisalign θα λειτουργήσει θετικά για εσάς.

Δεν υπάρχει επίσημο ελάχιστο όριο ηλικίας για ασθενείς με Invisalign Teen, αλλά οι έφηβοι ασθενείς πρέπει να έχουν τα περισσότερα από τα μόνιμα δόντια τους στη θέση τους και να είναι αρκετά ώριμοι, να είναι αρκετά ώριμοι, ώστε να μην αφαιρούν τους νάρθηκες για αρκετές ώρες την ημέρα. Οι γονείς πρέπει να συζητήσουν με τον ορθοδοντικό τους πότε το παιδί τους μπορεί να είναι έτοιμο για Invisalign Teen. Ορισμένα άτομα προεφηβικής ηλικίας μπορεί να πληρούν τις προϋποθέσεις για Invisalign και μερικοί έφηβοι όχι. Κάθε περίπτωση ασθενούς είναι διαφορετική.

Μπορώ να ισιώσω μόνος μου τα δόντια μου στο σπίτι;

Σίγουρα έχετε δει εταιρείες που αξιοποιούν την ευκολία του διαδικτύου για να παρέχουν ορθοδοντικές υπηρεσίες σε οποιονδήποτε μέσω διαφόρων κιτ DIY (Do It Yourself - Κάνε Το Μόνος Σου) με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Ενώ αυτό το είδος ορθοδοντικής θεραπείας ακούγεται αρχικά άκρως δελεαστικό, θα πρέπει να σκεφτείτε δύο φορές πριν τα επιλέξετε για χρήση.

Εάν σκέφτεστε να χρησιμοποιήσετε μία από αυτές τις υπηρεσίες αλληλογραφίας, σας συνιστούμε να πάρετε μια δεύτερη γνώμη από έναν οδοντίατρο. Για την ορθοδοντική θεραπεία απαιτείται ιατρική γνώση και εμπειρία που δεν είναι δυνατόν να αντικατασταθεί από ένα απλό κιτ προϊόντων ευθυγράμμισης δοντιών, που φτάνει μέσω κούριερ στο σπίτι σας.

Στην κλινική μας, δημιουργήσαμε ένα προσιτό πρόγραμμα τιμών για να διασφαλίσουμε ότι οι ασθενείς μας δεν θα πέσουν στην παγίδα τέτοιων επικίνδυνων για την στοματική υγεία λύσεων. Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το πρόγραμμα και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να χαμογελάσετε με αυτοπεποίθηση!

Γιατί είναι κακή επιλογή να επιλέξετε προϊόντα ευθείασης δοντιών από το ίντερνετ;

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους η παραγγελία ενός κιτ ευθυγράμμισης DIY από το ίντερνετ, είναι μια κακή και επικίνδυνη επιλογή. Δυστυχώς και πολλοί μη Ορθοδοντικοί αντιμετωπίζουν τις μετακινήσεις δοντιών με αντίστοιχα kit. Καθώς αυτό το είδος θεραπείας κερδίζει δημοτικότητα λόγω του χαμηλού κόστους, όλο και περισσότεροι άνθρωποι και ειδησεογραφικά sites αναφέρονται στους λόγους για τους οποίους είναι πραγματικά μια εξαιρετικά επικίνδυνη ιδέα. Τα ίδια τα πράγματα που οι συγκεκριμένες εταιρείες διαφημίζουν ως πλεονεκτήματα κατά την επιλογή των πακέτων τους είναι αυτά που πρέπει να σας προβληματίσουν: η απλότητα στην ευκολία χρήσης, η ταχύτητα και η τιμή.

Απλότητα στην ευκολία χρήσης. Η ορθοδοντική δεν είναι κάτι απλό και η εξειδικευμένη τεχνογνωσία είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία της θεραπείας.

Ταχύτητα θεραπείας. Η ορθοδοντική θεραπεία δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία και πρέπει να εξελίσσεται βαθμιαία ασκώντας σταδιακά και υπό την παρακολούθηση ορθοδοντικού ήπιες πιέσεις στα δόντια κατά τη μετατόπιση τους. Με τα κιτ DIY που μπορείτε να αγοράσετε από το ίντερνετ ή να σας παρέχουν ασυνείδητοι επαγγελματίες το μόνο βέβαιο είναι ότι ή θα τα πετάξετε στα σκουπίδια μετά από μερικές ημέρες λόγω του πόνου και άλλων παρενεργειών που προκαλούν. Εάν επιμείνετε να τα χρησιμοποιήσετε πιθανότατα θα ασκήσουν ισχυρές πιέσεις στα δόντια σας απότομα και σε σύντομο χρονικό διάστημα, με συνέπεια να προκληθούν βλάβες στο στόμα σας που σε αρκετές περιπτώσεις είναι μη αναστρέψιμες. Ακόμα και εάν υπάρξει μικρή βελτίωση στην θέση των μπροστινών δοντιών το αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι αισθητικά ιδανικό και πάντοτε παραμένουν λειτουργικά προβλήματα, αφού το σχέδιο θεραπείας δεν έχει εκπονηθεί σύμφωνα με την επιστήμη της Ορθοδοντικής.

Η γρήγορη μετακίνηση ενός δοντιού μπορεί να προκαλέσει περισσότερη βλάβη παρά καλό. Η διαδικασία της μετακίνησης των δοντιών είναι μια περίπλοκη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη γνώση και εξατομικευμένη θεραπεία ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Εν ολίγοις, χρειάζεται χρόνος για να γίνει σωστά και, στις περισσότερες περιπτώσεις, διαρκεί περισσότερο από αυτό που διαφημίζουν αυτά τα κιτ ευθυγράμμισης DIY ή υπόσχονται εταιρείες αντιγράφων. Το γεγονός ότι ένα δόντι μετακινείται πολύ γρήγορα για να προσαρμοστεί στη νέα του θέση, μπορεί να προκαλέσει βλάβη στα ούλα και στα οστά σας. Ένα δόντι που μετατοπίζεται πολύ γρήγορα έχει επίσης περισσότερες πιθανότητες γρήγορης υποτροπής, καθότι το δόντι κινείται πίσω στην αρχική του θέση γρηγορότερα από ό, τι μετακινήθηκε.

Η γρήγορη μετακίνηση ενός δοντιού αυξάνει επίσης την πιθανότητα να μετακινηθεί σε λάθος σημείο. Αυτό μπορεί να βλάψει την σύγκλεισή σας, προκαλώντας μακροπρόθεσμα προβλήματα. Η λάθος σύγκλειση (ο τρόπος που έρχονται σε επαφή τα δόντια σας) μπορεί να προκαλέσει επιπλέον φθορά στα δόντια σας, έντονους πονοκεφάλους ή ακόμα και να βάλει περισσότερα δόντια εκτός ευθυγράμμισης λόγω εσφαλμένων σημείων πίεσης.

Χαμηλό κόστος. Οι εταιρείες που πωλούν προϊόντα ορθοδοντικής στο ίντερνετ ή παράγονται σε τοπικά εργαστήρια είναι σε θέση να προσφέρουν χαμηλές τιμές, παρέχοντας φθηνά υλικά χαμηλής ποιότητας στον ασθενή.

Όταν συμβουλεύεστε έναν Ορθοδοντικό για την Ορθοδοντική Θεραπεία σας, όπως στην κλινική μας, γίνεται εξατομικευμένη μελέτη και παίρνετε τον πιο αποτελεσματικό και εγκεκριμένο από το FDA και την Ευρωπαϊκή Ένωση σύστημα διάφανων ναρθήκων υψηλής οδοντιατρικής ποιότητας στην αγορά. Όταν επιλέγετε ένα κιτ ευθυγράμμισης από το ίντερνετ ή την τοπική αγορά, λαμβάνετε υλικό που μπορεί να πωληθεί σε χαμηλότερη τιμή λόγω εξαιρετικά χαμηλής ποιότητας και χωρίς καμία ιατρική πιστοποίηση και εγγύηση. Αν διαβάσετε τα "ψιλά γράμματα" στους όρους χρήσης αυτών των προϊόντων θα διαπιστώσετε ότι οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο ίντερνετ αποποιούνται κάθε ευθύνης για οποιαδήποτε βλάβη προκληθεί από τη χρήση των προϊόντων τους στον ασθενή και ότι εσείς αναλαμβάνετε εξολοκλήρου την πλήρη ευθύνη για τη χρήση τους.

Χωρίς κανέναν έλεγχο εάν κάτι δεν πάει καλά.

Η δήθεν απλότητα των κιτ ευθείασης των δοντιών που διαφημίζονται στο ίντερνετ ή παρέχονται από μη επιστήμονες "ορθοδοντικούς" δεν επιτρέπει μια λεπτομερή, εξατομικευμένη αξιολόγηση και θεραπεία. Αποκλείει την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο με έναν πιστοποιημένο ορθοδοντικό και δεν υπάρχει η δυνατότητα ελέγχου που είναι απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας θεραπείας. Εάν μετακινηθεί ένα δόντι σε λάθος θέση ή αν αισθανθείτε ότι κάτι δεν πάει καλά στο στόμα σας, δεν θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε τις απαντήσεις και τις λύσεις που χρειάζεστε επειγόντως εκείνη τη στιγμή. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό, επειδή δεν υπάρχει καμία ασφάλεια εάν κάτι πάει στραβά και δεν υπάρχει ειδικευμένος ορθοδοντικός που να διασφαλίζει ότι όλα εξελίσσονται σύμφωνα με το πρόγραμμα θεραπείας σας σε τακτική βάση. Στην κλινική μας έχουμε αντιμετωπίσει περιστατικά με ασθενείς που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες εξαιτίας της χρήσης αυτών των προϊόντων.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down