Invisalign teen αόρατα διαφανή σιδεράκια για παιδιά και εφήβους.

Invisalign Teen με διάφανα σιδεράκια για εφήβους και παιδιά.

Η σύγχρονη λύση για ίσια δόντια χωρίς σιδεράκια με Invisalign Teen

Το Invisalign είναι μια ορθοδοντική θεραπεία που δεν απευθύνεται μόνο στους ενήλικες, αλλά και σε εφήβους και παιδιά. Το Invisalign Teen με διαφανείς νάρθηκες είναι μοναδικό επειδή έχει σχεδιαστεί ειδικά για τις ανάγκες ή τον τύπο οδοντοστοιχίας που είναι κοινός για αυτή τη νεαρή ηλικιακή ομάδα ατόμων. Με άλλα λόγια η θεραπεία Invisalign Teen με διαφανείς νάρθηκες είναι η εξέλιξη της ορθοδοντικής για παιδιά και έφηβους.

Τα πλεονεκτήματα του Invisalign Teen για εφήβους και παιδιά

Το Invisalign Teen δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσει ορισμένα εμπόδια που είναι συγκεκριμένα για τους εφήβους και τα παιδιά. Οι έφηβοι έχουν βαρύ πρόγραμμα σήμερα, όπως σχολείο, αθλήματα, χόμπι και πρέπει να περάσουν χρόνο με φίλους. Οι περισσότεροι έφηβοι δεν θέλουν να αφιερώσουν χρόνο για να βάλουν μεταλλικά σιδεράκια στο στόμα τους. Πολλοί έφηβοι ανησυχούν για το πώς τα σιδεράκια θα επηρεάσουν επίσης την εμφάνιση τους.

Το Invisalign teen είναι τέλειο για την πολυάσχολη ζωή των εφήβων, συν το ότι είναι διακριτικό. Κανείς δεν θα καταλάβει ότι κάνετε ορθοδοντική θεραπεία! Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την επιλογή του Invisalign σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια εάν είστε έφηβος.

1. Ευχάριστη εμπειρία

Οι διαφανείς νάρθηκες του Invisalign Teen κάνουν την ορθοδοντική θεραπεία μία πραγματικά ευχάριστη εμπειρία για τον έφηβο ή το παιδί, επειδή δεν προκαλούν πόνο στα δόντια ή πληγές στο στόμα. Παράλληλα, αυτά τα αόρατα σιδεράκια δεν δημιουργούν αίσθημα κατωτερότητας στους εφήβους που συχνά αισθάνονται άβολα όταν φορούν τα παραδοσιακά σιδεράκια.

2. Πρόβλεψη για την ανατολή νέων δοντιών.

Ανάλογα με την ηλικία και τις ανάγκες του παιδιού, ο σχεδιασμός του Invisalign Τeen προβλέπει τη διατήρηση χώρου στο στόμα για την ανατολή νέων δοντιών.

3. Έλεγχος για τη σωστή εφαρμογή σύμφωνα με τις οδηγίες.

Επιπλέον, τα παιδιά και οι έφηβοι μερικές φορές ξεχνούν να βάλουν τους νάρθηκες πίσω στο στόμα τους μετά το φαγητό ή τη συμμετοχή σε σωματικές δραστηριότητες. Το Invisalign Teen λύνει αυτό το πρόβλημα περιλαμβάνοντας μια ένδειξη τήρησης των οδηγιών στην περιοχή των πρώτων γομφίων που βοηθά τον ορθοδοντικό και τον ασθενή να γνωρίζουν εάν τηρείται ο συνιστώμενος χρόνος εφαρμογής των ναρθήκων.

4. Δωρεάν αντικατάσταση σε περίπτωση απώλειας.

Μια άλλη διαφορά μεταξύ του Invisalign για τους εφήβους και εκείνου των ενηλίκων είναι ο αριθμός των διάφανων ναρθήκων που λαμβάνει ο κάθε ασθενής. Οι έφηβοι συνήθως απαιτούν περισσότερη εναλλαγή αντικατάστασης ναρθήκων επειδή υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να τους χάσουν ή να τους καταστρέψουν κατά λάθος. Η αντικατάσταση λόγω απώλειας έως 8 ναρθήκων κατά την διάρκεια της θεραπείας γίνεται δωρεάν.

5. Συντομότερος χρόνος θεραπείας σε σχέση με τα παραδοσιακά σιδεράκια.

Τα κλασικά σιδεράκια μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θεραπείας. Το Invisalign Teen προσφέρει μια πιο γρήγορη περίοδο θεραπείας. Ο συνολικός χρόνος θεραπείας είναι περίπου 6-15 μήνες ανάλογα με την περίπτωση του ασθενούς. Πολύ μικρότερος από τη χρονική διάρκεια των 18-24 μηνών με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Οι έφηβοι θα εκτιμήσουν πολύ το γεγονός ότι μπορούν να ισιώσουν τα δόντια τους σε πολύ πιο σύντομο χρονικό διάστημα.

Γιατί να μας επιλέξετε για το Invisalign Teen

Όπως είδατε, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επιλέξετε το Invisalign Teen για έναν έφηβο. Αυτοί οι νάρθηκες είναι αόρατοι, δεν συνοδεύονται από περιορισμούς διατροφής, είναι πιο άνετοι από τα σιδεράκια και δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψετε καμία δραστηριότητα για να αποκτήσετε ίσια δόντια.
Επιπλέον, έχουν μικρότερη περίοδο θεραπείας από τα σιδεράκια και μπορούν να κατασκευαστούν γρήγορα με τη βοήθεια του διεθνώς αναγνωρισμένου ορθοδοντικού της Κλινικής μας Δρ Φώτη Εξάρχου, ώστε να είστε σίγουροι ότι θα λάβετε την καλύτερη ποιότητα ορθοδοντικής φροντίδας που υπάρχει. Κάθε έφηβος θα λατρέψει το χαμόγελο που αποκτά αφού φορέσει αυτά τα αόρατα σιδεράκια!

Συχνές Ερωτήσεις

Όλο και περισσότεροι έφηβοι επιλέγουν το Invisalign Teen αντί τα παραδοσιακά συρμάτινα σιδεράκια για να ισιώσουν τα δόντια τους. Αυτό οφείλεται στους εξαιρετικά προσαρμοσμένους για την ηλικία τους νάρθηκες, τη διακριτική εμφάνιση και την ευελιξία που το Invisalign επιτρέπει στις καθημερινές δραστηριότητες. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλα πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε. Παραθέτουμε τις πιο συχνές ερωτήσεις για γονείς και εφήβους ώστε να γνωρίζετε όλα όσα αφορούν το Invisalign Teen.

Οι Invisalign νάρθηκες κατασκευάζονται από ένα σχεδόν αόρατο πλαστικό υλικό. Στην πραγματικότητα, θα εκπλαγείτε όταν διαπιστώσετε πόσοι άνθρωποι δεν θα παρατηρήσουν ότι το παιδί σας κάνει ορθοδοντική θεραπεία. Γι’ αυτό αποκαλούνται συχνά και ως αόρατοι νάρθηκες ή διάφανα σιδεράκια ή αόρατα σιδεράκια.

Οι νάρθηκες Invisalign Teen διαθέτουν δείκτες συμμόρφωσης που εξαλείφονται με την πάροδο του χρόνου ανάλογα με την φθορά, έτσι ώστε ο ορθοδοντικός μας να μπορεί να παρακολουθεί τη συνεργασία του ασθενούς. Στην καθημερινή πρακτική αποδεικνύεται ότι οι έφηβοι που φορούν Invisalign Teen είναι συνήθως πιο υπεύθυνοι από ότι αρχικά νομίζουμε, ίσως επειδή λατρεύουν το γεγονός ότι οι άλλοι άνθρωποι δεν παρατηρούν ότι φορούν κάτι στο στόμα τους κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Διαβάστε περισσότερα παρακάτω στις Συχνές Ερωτήσεις για αυτούς τους δείκτες συμμόρφωσης.

Με το Invisalign μπορείτε εύκολα να βουρτσίσετε τα δόντια σας και να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα όπως κάνατε και πριν τη θεραπεία. Οι νάρθηκες είναι πλήρως αφαιρούμενοι και επιτρέπουν τη φροντίδα των δοντιών, όπως προβλέπεται από τον ορθοδοντικό ή τον οδοντίατρό σας.

Με τον τρόπο που σχεδιάζονται και κατασκευάζονται οι διάφανοι νάρθηκες Invisalign είναι πρακτικά αδύνατο να τοποθετηθούν και να χρησιμοποιηθούν λανθασμένα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, εφόσον βεβαίως δεν υπάρχουν σφάλματα στον σχεδιασμό της θεραπείας (εδώ παίζει ρόλο ο εξειδικευμένος και έμπειρος σε αυτού του τύπου θεραπεία ορθοδοντικός), εάν η θεραπεία δεν προχωράει σύμφωνα με το πλάνο οφείλεται στην μη χρήση των ναρθήκων τουλάχιστον 22 ώρες κατά την διάρκεια του 24ωρου.

Αν χάσετε ένα νάρθηκα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ψάξετε να τον βρείτε πριν επικοινωνήσετε με τον ορθοδοντικό σας. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων βρίσκεται κάπου μέσα στο σπίτι. Εάν ο νάρθηκας έχει πραγματικά χαθεί, καλέστε τον ορθοδοντικό μας το συντομότερο δυνατόν, έτσι ώστε να τον αντικαταστήσουμε ή να εξετάσουμε εάν μπορούμε να περάσουμε στο επόμενο σύνολο ναρθήκων χωρίς να διακόψουμε τη θεραπεία. Ωστόσο, εάν ο νάρθηκας χαθεί στις αρχές του κύκλου θεραπείας, είναι πιθανό να χρειαστεί αντικατάσταση.

Σας προσφέρουμε έως και 8 Invisalign νάρθηκες αντικατάστασης δωρεάν, εάν καταστραφούν. Ωστόσο, στην πράξη, έχουμε διαπιστώσει ότι οι έφηβοι ασθενείς είναι πολύ υπεύθυνοι και σπάνια φθείρουν ένα νάρθηκα.

Το Invisalign Teen είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματικό σε ένα πολύ ευρύ φάσμα περιπτώσεων, από ήπια έως σοβαρά προβλήματα. Ο ορθοδοντικός μας θα σας πει αμέσως εάν το παιδί σας είναι κατάλληλος υποψήφιος.

Το Invisalign Teen απαιτεί λιγότερα ραντεβού, σχεδόν εξαλείφοντας τις επισκέψεις έκτακτης ανάγκης που είναι συχνές στη θεραπεία με τα παραδοσιακά σιδεράκια. Αυτό διευκολύνει πολύ τους γονείς και τα παιδιά.

Δεν υπάρχει ακριβής ηλικία για την εφαρμογή του Invisalign. Κάθε περίπτωση εφήβου ή παιδιού είναι διαφορετική και όταν θα έλθετε στο πρώτο δωρεάν ραντεβού μας, ο ορθοδοντικός μας θα καθορίσει εάν το Invisalign είναι η καλύτερη επιλογή, και κατά πόσον ή όχι το παιδί σας είναι έτοιμο να ξεκινήσει τη θεραπεία του. Θα σας ενημερώσουμε για όλες τις επιλογές που έχετε, το χρονοδιάγραμμα, πως ακριβώς λειτουργεί το Invisalign και εσείς μαζί με το παιδί σας θα πάρετε την τελική απόφαση.

Όχι. Το Invisalign δεν προκαλεί πόνο. Υπάρχει πιθανότητα το παιδί να αισθανθεί λίγο άβολα κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων. Αν ο έφηβος σας βιώνει δυσφορία, είναι σημαντικό να ενημερώσετε τον ορθοδοντικό σας. Σπάνια έχει παρατηρηθεί δυσάρεστη αίσθηση που συνήθως προέρχεται από τη νέα πίεση που οι διαφανείς νάρθηκες προκαλούν. Υπάρχει επίσης το ενδεχόμενο η δυσφορία να προέρχεται από τα άκρα του νάρθηκα που ερεθίζουν τους ευαίσθητους ιστούς μέσα στο στόμα. Αυτό μπορεί να διορθωθεί εύκολα με μια μετακίνηση του νάρθηκα προς τα κάτω για πιο άνετη εφαρμογή. Η σωστή επιλογή ορθοδοντικού με αποδεδειγμένη εμπειρία στο Invisalign είναι σημαντική, για να εξελιχθεί η θεραπεία χωρίς τον παραμικρό πόνο, ομαλά και άνετα.

Ειδικά κατά τη διάρκεια των πρώτων εβδομάδων, το παιδί μέχρι να συνηθίσει τους νάρθηκες ενδέχεται να νιώσει άβολα στο στόμα του. Για να το βοηθήσετε, κατά την έναρξη της θεραπείας να του προσφέρετε κυρίως μαλακές τροφές. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει μια ποικιλία υγιεινών τροφών, όπως σούπες, βραστά, ζυμαρικά, shakes ή λαχανικά στον ατμό. Προσπαθήστε να ενσωματώσετε μερικά από τα αγαπημένα τους φαγητά για να κάνετε τη διαδικασία λίγο πιο εύκολη για το παιδί σας.

Ο χρόνος θεραπείας ποικίλλει από ασθενή σε ασθενή, καθώς οι ορθοδοντικές ανάγκες και οι στόχοι του καθενός είναι εντελώς διαφορετικοί. Εάν το παιδί σας έχει ήπιας μορφής προβλήματα, όπως μερικά δόντια που πρέπει να ευθυγραμμιστούν, μπορεί να χρειαστούν νάρθηκες για 3 - 6 μήνες. Εάν υπάρχουν πιο σύνθετες ατέλειες χαμόγελου, η θεραπεία θα μπορούσε να διαρκέσει 12 – 14 μήνες, όπως σε σοβαρά περιστατικά αυξημένης πρόταξης ή έντονο συνωστισμό δοντιών. Στην Κλινική μας μετά την εξέταση του εφήβου θα σας δώσουμε ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα για να εξασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό για τη διόρθωση του χαμόγελου του παιδιού σας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Οι αθλητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες των εφήβων αποτελούν ένα πολύ σημαντικό μέρος της ανάπτυξης και των κοινωνικών σχέσεών με τους συνομηλίκους τους. Το Invisalign επιτρέπει στο παιδί σας να συνεχίσει να παίζει όλα τα αθλήματα που αγαπά! Λόγω της εξαιρετικά προσαρμοσμένης εφαρμογής του Invisalign, ο κίνδυνος να πέσει ή να καταστραφεί ο νάρθηκας είναι ελάχιστος. Σε περίπτωση που τα αθλήματα απαιτούν ιδιαίτερα σκληρή επαφή θα ενημερώσετε τον ορθοδοντικό σας για να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. Γενικά οι έφηβοι που φορούν Invisalign μπορούν να συμμετάσχουν στη συντριπτική πλειοψηφία των αθλημάτων χωρίς να ανησυχούν.

Το Invisalign Teen είναι εξοπλισμένο με κάτι που ονομάζεται "μπλε δείκτες συμμόρφωσης ". Αυτοί οι μικροί δείκτες παρακολουθούν την πρόοδο του έφηβου και μαρτυρούν αν φορά ή όχι τους νάρθηκες. Οι μπλε δείκτες συμμόρφωσης εξασθενούν και γίνονται διάφανοι εάν οι νάρθηκες φοριούνται σύμφωνα με τις συστάσεις του ορθοδοντικού σας, και διατηρούν το σκούρο μπλε χρώμα τους όταν δεν φοριούνται αρκετά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για να είστε σίγουροι ότι το παιδί σας ακολουθεί τις οδηγίες, ώστε να αποκτήσει ένα όμορφο χαμόγελο το συντομότερο δυνατόν.

Όταν μας επισκεφθείτε θα πραγματοποιήσουμε μια απλή οδοντιατρική εξέταση και θα καθορίσουμε πώς θα προχωρήσουμε καλύτερα, δημιουργώντας ένα προσαρμοσμένο σχέδιο θεραπείας για εσάς ή το παιδί σας. Στο ραντεβού αυτό γίνεται λήψη φωτογραφιών και οπτικό αποτύπωμα του στόματος (φωτογράφιση με ειδική κάμερα) με το τελευταίας τεχνολογίας ειδικό ενδοστοματικό σαρωτή (intra oral scanner) που έχουμε εγκαταστήσει στην κλινική μας. Δημιουργείται ένα ψηφιακό τρισδιάστατο μοντέλο του στόματος πάνω στο οποίο γίνεται ο ακριβής σχεδιασμός των επιθυμητών μετακινήσεων των δοντιών. Έτσι είμαστε σε θέση να υπολογίσουμε με μεγάλη ακρίβεια την απαιτούμενη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας με την μέθοδο Invisalign και το συνολικό κόστος.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε στο άρθρο μας για τους διαφανείς νάρθηκες Invisalign. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down