Καθαρισμός δοντιών στον οδοντίατρο: Μέθοδοι και Τιμές

Καθαρισμός δοντιών στον οδοντίατρο: Μέθοδοι και Τιμές

Ο καθαρισμός δοντιών είναι η οδοντιατρική διαδικασία κατά την οποία αφαιρείται η συσσωρευμένη πέτρα και πλάκα από την επιφάνεια των δοντιών και των ούλων. Πρόκειται για θεραπεία βελτίωσης και διατήρησης της υγείας των ούλων, που επαναφέρει την στοματική υγεία και τη δροσερή αναπνοή. Συχνά ο καθαρισμός δοντιών συγχέεται με τη λεύκανση που αφορά κυρίως την αισθητική βελτίωση του χαμόγελου.

Καθαρισμός Δοντιών - Απομάκρυνση Πέτρας και Πλάκας

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για την απομάκρυνση της Πέτρας και της Οδοντικής Μικροβιακής Πλάκας (βιοϋμένιο), η οποία είναι ένα κολλώδες επίχρισμα με χρώμα διάφανο, λευκό ή υποκίτρινο που σχηματίζεται πάνω στις οδοντικές επιφάνειες και στα ούλα όταν δεν βουρτσίζονται ή όταν δεν καθαρίζονται σωστά. Τα συστατικά που απαρτίζουν το μικροβιακό βιοϋμένιο είναι: μικρόβια, υπολείμματα τροφών και διάφορα συστατικά του σάλιου. Η πρόληψη ενάντια στις μικροβιακές αποικίες και τις παθήσεις που προκαλεί είναι το καθημερινό, επιμελές βούρτσισμα δοντιών στο σπίτι, καθώς και οι συχνές επισκέψεις στον οδοντίατρο για έλεγχο και καθαρισμό.

Μέθοδοι Καθαρισμού Δοντιών στο Ιατρείο

Στην Advanced Dental Clinics θα βρείτε μέσα από μια ευρεία γκάμα θεραπειών καθαρισμού, αφαίρεσης εναποθέσεων και χρωστικών, την κατάλληλη για το πρόβλημα που σας απασχολεί. Η διαδικασία καθαρισμού στο ιατρείο πρέπει να είναι ανώδυνη, όταν έχουμε ευαισθησίες ή πόνο δοντιών χρησιμοποιούμε πάντοτε τα κατάλληλα μέσα αναισθησίας. Δείτε παρακάτω όλες τις μεθόδους καθαρισμού και τις τιμές.

Καθαρισμός Diamond με Υπερήχους

H κλασική αυτή θεραπεία καθαρισμού δοντιών συνίσταται στην προσεκτική και ανώδυνη αφαίρεση της οδοντικής πλάκας και των σκληρών εναποθέσεων γύρω από τα δόντια. Αρχικά, με την χρήση των υπερήχων αφαιρείται η πέτρα και διαλύονται οι μικροβιακές αποικίες και τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί γύρω από τα δόντια και μέσα στη ουλοδοντική σχισμή.

Το λεπτό άκρο του υπέρηχου, που δονείται σε υψηλή συχνότητα, είναι πιο αποτελεσματικό στην αφαίρεση σκληρής πέτρας από την απόξεση με εργαλεία. Λειαίνει την επιφάνεια του δοντιού και εμποδίζει τον περαιτέρω σχηματισμό πλάκας.

Μετά γίνεται ανίχνευση τυχόν τρυγίας (πέτρας) που μπορεί να έχει μείνει σε κάποιο δύσκολο σημείο και με απαλές κινήσεις και ειδικά περιοδοντικά εργαλεία αφαιρείται.

Τέλος, αφαιρούνται οι χρωστικές και γυαλίζονται τα δόντια με μια πάστα διαμαντιού που δίνει μια απαλή μεταξένια υφή και αποκαθιστά την φυσική λάμψη των δοντιών. Σε συνδυασμό με τις συμβουλές για σωστή στοματική υγιεινή εξασφαλίζεται καθαρή αναπνοή και αστραφτερό χαμόγελο που θα διαρκέσει.

Καθαρισμός Guided Biofilm Therapy

Ο καθαρισμός δοντιών με την τεχνική κατευθυνόμενης αφαίρεσης του βιοϋμενιου (biofilm) (GBT) είναι μια Ελβετική καινοτομία που με την χρήση σύγχρονων συσκευών και υλικών έχει μετατρέψει την εμπειρία σε μια ευχάριστη, εντελώς ανώδυνη και σύντομη διαδικασία σε σύγκριση με παραδοσιακές μεθόδους.

Προσφέρεται με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, είναι πιο αποτελεσματικό στον καθαρισμό και των πιο δυσπρόσιτων επιφανειών, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σε υψηλότερα επίπεδα πρόληψη κατά της ουλίτιδας της περιοδοντίτιδας και της περιεμφυτευματίτιδας.

Με αυτήν την μέθοδο καθαρισμού πρώτα αποκαλύπτεται το βιοϋμένιο (biofilm) με την χρήση ειδικών χρώσεων. Δηλαδή τα μικρόβια βάφονται σε διάφορα χρώματα, ανάλογα με το πόσο καιρό βρίσκονται στο στόμα, οπότε γίνεται ακριβής εντοπισμός τους. Καταρχήν αυτή η εικόνα βοηθάει στη σωστή διδασκαλία στοματικής υγιεινής από τον οδοντίατρο στον ασθενή.

Πιο σημαντικό όμως είναι ότι συμβάλλει στην εξολοκλήρου αφαίρεση του ορατού πλέον βιο-φιλμ και των μαλακών εναποθέσεων, εύκολα και γρήγορα μόνο με την χρήση airflow. Νερό με ειδικές αντιμικροβιακές πούδρες μεγέθους 14μm (EMS Plus, Perio ) ρίχνεται υπό πίεση στα δόντια και στα ούλα, ώστε να τα καθαρίσει και εξωτερικά, αλλά και μέσα στην ουλοδοντική σχισμή. Με αυτόν τον εύκολο και ανώδυνο τρόπο διαλύονται πιο αποτελεσματικά όλες οι μικροβιακές αποικίες, οι χρωστικές και η ανώριμη τρυγία, ενώ αποκαλύπτεται που υπάρχει σκληρή πέτρα.

Ακολουθεί προσεκτική χρήση υπερήχου μόνο στα σημεία που χρειάζεται. Η θεραπεία ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση ειδικού αντιμικροβιακού βερνικιού στα ούλα, το οποίο εμποδίζει την επαναδημιουργία του βιο-φιλμ.

Αυτή η πρωτοποριακή τεχνική είναι η μόνη που μπορεί να καθαρίσει ακόμα και τις δυσπρόσιτες περιοχές και έχει μετατρέψει τον καθαρισμό σε μια γρήγορη εμπειρία χωρίς πόνο. Αποκτήστε ένα υγιές και αστραφτερό χαμόγελο αλλά και ουσιαστική πρόληψη κατά των παθήσεων των ούλων.

Που εφαρμόζεται η θεραπεία καθαρισμού δοντιών Guided Biofilm Therapy;

Οι κυριότερες εφαρμογές αυτής της μεθόδου καθαρισμού των δοντιών στοχεύουν:

 • σε υγιή ούλα για πρόληψη κατά της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας
 • στην θεραπεία της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας
 • στην μακροχρόνια συντήρηση της υγείας των ουλών γύρω από εμφυτεύματα

σε ορθοδοντικούς ασθενείς για την συντήρηση των ορθοδοντικών μηχανισμών και για την πρόληψη των δοντιών από τερηδόνα γύρω από αυτούς.

Γιατί να επιλέξω την θεραπεία καθαρισμού Guided Biofilm Therapy:
 1. Είναι η μόνη τεχνολογία που αφαιρεί το βιοϋμένιο από δυσπρόσιτες περιοχές, όπως βαθιές οπές, σχισμές, μεσοδόντια διαστήματα, περιοχές με συνωστισμό δοντιών, γύρω από προσθετικές αποκαταστάσεις ή ορθοδοντικές συσκευές.
 2. Με την χρήση της σκόνης Ερυθριτόλης Plus, η χειρολαβή Airflow έχει την δυνατότητα να αφαιρεί το βιοϋμένιο με έναν ελάχιστα παρεμβατικό τρόπο για μέγιστη άνεση του ασθενούς.
 3. Διατηρείται η ακεραιότητα των φυσικών δοντιών, εμφυτευμάτων και μαλακών ιστών. Το Airflow με την πούδρα Plus είναι ελάχιστα επεμβατικό και δεν υπάρχει κίνδυνος να προκληθούν αμυχές στις επιφάνειες των εμφυτευμάτων ή των προσθετικών εξαρτημάτων τους.
 4. Βοηθάει την έγκαιρη ανίχνευση λευκών κηλίδων και ερχόμενων τερηδόνων προλαμβάνοντας περιττές οδοντιατρικές εργασίες.
Τα στάδια της θεραπείας GBT
 • Εξέταση - Αξιολόγηση της στοματικής υγείας.
 • Αποκάλυψη. Χρωματισμός του βιοϋμενίου και παρουσίαση στον ασθενή τις δύσκολες περιοχές που δεν καθαρίζονται επαρκώς.
 • Ενεργοποίηση και διδασκαλία του ασθενή πως να καθαρίζει το στόμα του αποτελεσματικά.
 • Airflow. Αφαιρεί το σύνολο των μικροβίων από την περιοχή της ουλοδοντικής σχισμής και αβαθείς θυλάκους μέχρι 4mm, από την γλώσσα και τα ούλα,
 • Με υπερήχους αφαιρείται η εναπομένουσα τρυγία
 • Τελικός έλεγχος για τυχόν υπολείμματα βιοϋμενίου.
Αν ενδιαφέρεστε για Καθαρισμό Δοντιών Guided Biofilm Therapy, αφήστε μας τα στοιχεία σας εδώ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας ή καλέστε μας στο 210 8945111

Καθαρισμός Smoker’s Makeover/ Coffee Stains για καπνιστές

Είναι η ιδανική επιλογή για έναν καπνιστή που θέλει τα δόντια του να φαίνονται υγιή. Το κάπνισμα κιτρινίζει τα δόντια και η πίσσα των τσιγάρων δημιουργεί χρωστικές. Η θεραπεία καθαρισμού για καπνιστές συμπεριλαμβάνει την κατευθυνόμενη αφαίρεση του biofilm (GBT) με την χρήση Airflow Erythritol Plus, την χρήση υπερήχου και την χρήση περιοδοντικών εργαλείων για ένα βαθύ καθαρισμό. Στην συνέχεια με την χρήση Αirflow Sodium Bicarbonate Classic Comfort αφαιρούνται όλες οι χρωστικές υπό πίεση και ολοκληρώνεται με στίλβωση με πάστα διαμαντιού για να αποκατασταθεί η φυσική λάμψη των δοντιών. Με την καλύτερη καθοδήγηση για την καθημερινή φροντίδα και την παρότρυνση για περιοδικούς ελέγχους θα επιτευχθεί η διατήρηση της υγείας και της καθαριότητας.

Καθαρισμός Ορθοδοντικών Ασθενών με Σιδεράκια

Τα παραδοσιακά “σιδεράκια” που χρησιμοποιούνται στην ορθοδοντική θεραπεία κατακρατούν πολύ εύκολα τροφές και συμβάλλουν στο σχηματισμό μικροβιακών αποικιών. Η πιθανότητα εμφάνισης φλεγμονής των ούλων ή τερηδόνα γύρω από τους ορθοδοντικούς μηχανισμούς αυξάνεται. Είναι απολύτως αναγκαίο να καθαρίζονται, για να αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου η οδοντική πλάκα και το βιοϋμένιο (Biofilm) που δημιουργείται γύρω τους και να παρεμποδιστεί ο επανασχηματισμός τους.

Επομένως, εκτός από την χρήση υπερήχων για την αφαίρεση της πέτρας, χρησιμοποιείται airflow με ειδικές πούδρες (ΕMS Plus) γύρω από τα ορθοδοντικά μηχανήματα, οι οποίες υπό πίεση αφαιρούν όλο το μικροβιακό φορτίο και τα υπολείμματα τροφών. Στην συνέχεια τοποθετείται ειδικό βερνίκι φθορίου το οποίο εμποδίζει τον σχηματισμό του βιοϋμενίου και επανασβεστιώνει την αδαμαντίνη του δοντιού, Σαν αποτέλεσμα εξαφανίζεται η φλεγμονή των ούλων και μειώνεται σημαντικά η πιθανότητα να εμφανιστεί τερηδόνα στα δόντια.

Στο τέλος της ορθοδοντικής θεραπείας όταν τα ορθοδοντικά μηχανήματα αφαιρούνται, με τον καθαρισμό εμφανίζονται όλα τα ίχνη της ορθοδοντικής κόλλας, αφαιρούνται όλες οι χρωστικές και επιτέλους αναδεικνύεται το τέλειο καινούργιο χαμόγελο.

Καθαρισμός Ορθοδοντικών Ασθενών με Σιδεράκια

Η συντήρηση του αποτελέσματος της θεραπείας των νόσων των ούλων ακολουθεί τους κανόνες καθαρισμού της κατευθυνόμενης αφαίρεσης biofilm. Με την χρήση σύγχρονων συσκευών Airflow και Perioflow Erythritol EMS αφαιρείται το βιο-φιλμ υπερουλικά και υποουλικά. Με υπερήχους αφαιρείται η τρυγία πρώτα και στην συνέχεια με εργαλεία χειρός γίνεται ριζική απόξεση με την οποία αφαιρούνται μικρόβια από τις επιφάνειες των ριζών και κατεστραμμένη περιοδοντικοί ιστοί. Τοποθετείται ειδικό αντιμικροβιακό βερνίκι στις ουλοδοντικές σχισμές και τέλος δίνονται οδηγίες στοματικής υγιεινής για να υπάρξει έλεγχος της φλεγμονής.

Χρειάζονται 2 έως 4 συνεδρίες για να ολοκληρωθεί η θεραπεία. Αναγκαίες για την διατήρηση του αποτελέσματος είναι οι περιοδικές επανεξετάσεις.

Τιμές Καθαρισμού Δοντιών

Στην Ελλάδα οι τιμές για τον καθαρισμό των δοντιών στο ιατρείο κυμαίνονται ανάμεσα σε 40€ – 60€ κατά μέσο όρο και αφορούν στον απλό καθαρισμό δοντιών.

Τις περισσότερες φορές απαιτείται μια μόνο επίσκεψη στον οδοντίατρο, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου οι ανάγκες θεραπείας του ασθενούς δύναται να διαφοροποιήσουν το κόστος, επειδή απαιτούν περισσότερες από μια επισκέψεις.

Η μέθοδος καθαρισμού που χρησιμοποιεί ο οδοντίατρος δύναται να διαφοροποιήσει τις τιμές, αφού άλλο κόστος έχει ένας ασθενής που χρειάζεται έναν απλό καθαρισμό και άλλο ένας που έχει πιο σοβαρό πρόβλημα, και κατά συνέπεια απαιτείται περισσότερος χρόνος, όπως σε περιπτώσεις προχωρημένων νόσων των ούλων όπως ουλίτιδα και περιοδοντίτιδα.

Οι τιμές καθαρισμού των δοντιών δεν πρέπει να αποτρέπουν τον ασθενή από το να επισκεφτεί τον οδοντίατρο, αφού σε αντίθετη περίπτωση το κόστος της θεραπείας συνήθως είναι πολύ μεγαλύτερο μελλοντικά. Εξάλλου, ένα όμορφο και προσεγμένο χαμόγελο επηρεάζει την εμφάνιση μας, το πόσο ελκυστικοί αισθανόμαστε, αλλά και το πως μας βλέπουν οι άλλοι. Όλοι προσπαθούμε να προσέχουμε τα δόντια μας, με καθημερινό βούρτσισμα, χρήση οδοντικού νήματος και στοματικών διαλυμάτων στο σπίτι, αλλά μερικές φορές αυτό δεν αρκεί. Ο καθαρισμός δοντιών στο ιατρείο είναι απαραίτητος για να αποκτήσετε ένα γυαλιστερό χαμόγελο και εμείς σας το προσφέρουμε σε προσιτές τιμές.

Στην ADVANCED DENTAL CLINICS, πλέον του κλασσικού οδοντιατρικού καθαρισμού δοντιών, παρέχουμε την ολοκληρωμένη τεχνική της κατευθυνόμενης αφαίρεσης του βιο-φίλμ (Guided Biofilm Therapy), η οποία αποτελεί την τελευταία εξέλιξη στον Καθαρισμό Δοντιών. Η συνήθης διάρκεια του ραντεβού για καθαρισμό δοντιών είναι 40 με 60 λεπτά.

Τύπος Καθαρισμού
Καθαρισμός Δοντιών Diamond με Υπερήχους 50 €
Καθαρισμός Δοντιών Guided Biofilm Therapy 90 €
Καθαρισμός Smoker’s Makeover/ Coffee Stains 110 €
Καθαρισμός Ορθοδοντικών Ασθενών με Σιδεράκια 70 €
Καθαρισμός Δοντιών Diamond + Λεύκανση με Νάρθηκες 185 €

Συχνές Ερωτήσεις

Κάθε πότε πρέπει να γίνεται ο καθαρισμός δοντιών;

Η συχνότητα σύμφωνα με την οποία πρέπει κάποιος να προσέρχεται για καθαρισμό δοντιών ποικίλλει από άνθρωπο σε άνθρωπο, και εξαρτάται τόσο από τον τοπικό παράγοντα (πόση πέτρα συσσωρεύεται στα δόντια), όσο και από το επίπεδο στοματικής υγιεινής του καθενός. Σημαντικός επίσης παράγοντας είναι και η βαρύτητα των πιθανών περιοδοντικών προβλημάτων. Σε γενικές γραμμές συνιστάται ο καθαρισμός δοντιών να γίνεται κάθε 6-12 μήνες για ανθρώπους που δεν έχουν σοβαρά προβλήματα περιοδοντίτιδας.

Υπάρχει συσχέτιση της Στοματικής υγείας με προβλήματα της Γενικής Υγείας;

Έρευνες έχουν δείξει ότι η κλινική κατάσταση του στόματος και η εύρυθμη και καλή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού, είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Σύμφωνα με έρευνες, τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες των ούλων εισέρχονται στην κυκλοφορία του αίματος, αποτελώντας παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση καρδιακής νόσου, όπως η αύξηση των επιπέδων της χοληστερόλης και η δημιουργία φλεγμονής. Κατά συνέπεια, ο συχνός καθαρισμός των δοντιών είναι απαραίτητος για τη διατήρηση της καλής υγείας και της καλής ποιότητας ζωής μας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down