Οι 7 μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής για ένα όμορφο χαμόγελο

Οι 7 μέθοδοι αισθητικής οδοντιατρικής για ένα όμορφο χαμόγελο

Σκέφτεστε αισθητικές οδοντιατρικές λύσεις για να αποκτήσετε ένα όμορφο χαμόγελο; Δείτε τι είναι η αισθητική οδοντιατρική και πώς μπορεί να βοηθήσει.

Τι είναι η Αισθητική Οδοντιατρική;

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ένα όμορφο χαμόγελο έχει θετική επίδραση στα άτομα με τα οποία αλληλεπιδρούμε. Ένα γλυκό χαμόγελο αντικατοπτρίζει ένα συμπαθητικό και φιλικό άτομο, βελτιώνοντας έτσι την κοινωνική και επαγγελματική ζωή μας. Επιπλέον, η εμφάνιση ενός αυθεντικού χαμόγελου δίνει αυτοπεποίθηση συμβάλλοντας θετικά στην ψυχολογία μας.

Δυστυχώς, ένα μεγάλο ποσοστό ενηλίκων πάσχουν από φθορές των δοντιών, καθιστώντας δύσκολο για αυτούς να έχουν ένα σίγουρο χαμόγελο. Όμως με τη σωστή αισθητική οδοντιατρική φροντίδα μπορείτε να αποκαταστήσετε το χαμόγελό σας.

Εάν νιώθετε ότι πρέπει να διορθώσετε το χαμόγελό σας, δείτε πως η αισθητική οδοντιατρική μπορεί να σας βοηθήσει.

Τι Προσφέρει η Αισθητική Οδοντιατρική

Η αισθητική οδοντιατρική σας προσφέρει με διάφορες μεθόδους ανανέωση του χαμόγελου σας, αποκαθιστώντας τα σπασμένα, φθαρμένα, αποχρωματισμένα, στραβά, αποχρωματισμένα ή δόντια με κηλίδες. Στην Κλινική μας, κατά τη διάρκεια του συμβουλευτικού σας ραντεβού, εξειδικευμένη ομάδα οδοντιάτρων με γνώσεις και εμπειρία στην αισθητική οδοντιατρική θα συνεργαστεί μαζί σας για να βρείτε μαζί το πιο κατάλληλο σχέδιο θεραπείας για εσάς.

Είναι σημαντικό να γίνει εξατομικευμένη σχεδίαση του χαμόγελού σας με τέτοιο τρόπο ώστε τα δόντια σας να έχουν το ιδανικό σχήμα και μέγεθος σε σχέση με τα χείλη και το πρόσωπο σας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα αρμονικό χαμόγελο.

Χρησιμοποιούμε τις πιο εξελιγμένες μεθόδους και οδοντιατρικά υλικά για να εξασφαλίσουμε ότι οι αποκαταστάσεις θα προσφέρουν ομορφιά και λειτουργία με διάρκεια.

Ποιες είναι οι τεχνικές;

Η σχεδίαση του χαμόγελου γίνεται πλέον όχι μόνο αναλογικά αλλά και ψηφιακά. Η χρήση ειδικών Software  μας δίνει την δυνατότητα να δούμε το τελικό αποτέλεσμα άμεσα, πριν καν  ξεκινήσουμε οποιαδήποτε διαδικασία αποκατάστασης. Επιπλέον μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε όσες τροποποιήσεις κρίνονται απαραίτητες. Έτσι εξασφαλίζουμε ότι το αποτέλεσμα είναι ακριβώς αυτό που επιθυμούμε.

Χαμόγελο που φαίνεται φυσικό και όχι ψεύτικο

Δεν χρησιμοποιούμε την φιλοσοφία του ένα μέγεθος κάνει για όλα. Όταν σχεδιάζουμε το χαμόγελο σας, η συνεργασία με τους ειδικευμένους κεραμίστες οδοντοτεχνίτες μας και κυρίως με εσάς έχει σαν αποτέλεσμα αποκαταστάσεις με φυσικές λεπτομέρειες, χρώμα, σχήμα και διαφάνειες έτσι ώστε να ταιριάζει εντελώς με τα φυσικά σας δόντια ή να σας προσφέρει ένα νέο μοναδικό χαμόγελο.

 Ο κύριος στόχος μας είναι να διατηρήσετε τα φυσικά σας δόντια για όλη σας την ζωή. Γι’ αυτό η φιλοσοφία μας είναι να πραγματοποιούνται εξελιγμένες αισθητικές θεραπείες που είναι απόλυτα ασφαλείς για τα δόντια σας και που θα σας παρέχουν ένα χαμόγελο που θα εκφράζει την προσωπικότητά σας.

Η αισθητική αναβάθμιση του χαμόγελου είναι τέχνη

Για να είναι επιτυχημένη η αλλαγή στο χαμόγελο χρειάζονται οδοντίατροι με πάθος για την ομορφιά και προσωπικότητα που αγαπά την δημιουργία όμορφων αποκαταστάσεων. Όσοι έχουν αυτήν την κλίση προς την τέχνη του όμορφου επιδιώκουν πρόσθετη εκπαίδευση μετά την αποφοίτηση από την οδοντιατρική σχολή για να αποκτήσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την δημιουργία νέου χαμόγελου – ειδικές τεχνικές συγκόλλησης αποκαταστάσεων, εκπαίδευση στην ανάλυση και διαχείριση του χρώματος, κατανόηση των οπτικών και μηχανικών ιδιοτήτων των υλικών που χρησιμοποιούνται σε αυτόν τον υψηλής εξειδίκευσης τομέα της οδοντιατρικής.

Μέθοδοι Αισθητικής Οδοντιατρικής

Το 2021 υπάρχουν πολλές αισθητικές οδοντιατρικές λύσεις και η σύγχρονη οδοντιατρική διαθέτει μια μεγάλη γκάμα εργαλείων για να ενισχύσει το χαμόγελό σας. Παρακάτω, διαβάστε διάφορες αισθητικές οδοντιατρικές λύσεις, τα οφέλη τους και τι να περιμένετε κατά τη διάρκεια κάθε διαδικασίας.

1. Λεύκανση Δοντιών

Η λεύκανση δοντιών είναι μια διαδεδομένη, απλή, γρήγορη και απόλυτα ασφαλής διαδικασία για να αλλάξει το χρώμα των δοντιών και να προσφέρει ένα φωτεινό και αστραφτερό χαμόγελο ακόμα και σε ένα ραντεβού. Εάν σκοπεύετε να πραγματοποιήσετε μια διαδικασία λεύκανσης δοντιών, μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε προϊόντα λεύκανσης στο σπίτι κατόπιν οδηγιών του οδοντίατρου σας ή να το κάνετε στο οδοντιατρείο. Πολλοί άνθρωποι σήμερα επιλέγουν αυτή τη διαδικασία αποκλειστικά για λόγους αισθητικής εμφάνισης. Επιπλέον, τα λευκά δόντια αυξάνουν την αυτοπεποίθηση. Στην Κλινική μας διαθέτουμε τις πλέον σύγχρονες μεθόδους λεύκανσης και έχουμε προσφέρει τις υπηρεσίες μας σε χιλιάδες ασθενείς. Δείτε και εσείς πως θα αποκτήσετε γρήγορα και οικονομικά λευκό χαμόγελο με λεύκανση δοντιών στο σπίτι ή στο ιατρείο.

2. Όψεις Δοντιών Πορσελάνης - Ρητίνης (Veneer Bonding)

Οι αισθητικές όψεις είναι αποκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών (το gold standard) στην αισθητική οδοντιατρική. Είναι λεπτά στρώματα πορσελάνης ή σύνθετης ρητίνης, τα οποία τοποθετούνται στην πρόσθια επιφάνεια των δοντιών. Όχι μόνο αποκαθιστούν τα δόντια δίνοντάς τους απαράμιλλη φυσικότητα και ομορφιά, αλλά εξασφαλίζουν και μεγάλη διάρκεια του αποτελέσματος. Οι όψεις από πορσελάνη έχουν κάπως μεγαλύτερο κόστος, αλλά είναι πιο ανθεκτικές, δεν αποχρωματίζονται ούτε απορροφούν εξωτερικές χρωστικές με την πάροδο του χρόνου και έχουν την εμφάνιση φυσικών δοντιών. Αυτές οι αισθητικές επιστρώσεις έχουν σχεδιαστεί με μοναδικό σκοπό την κάλυψη της μπροστινής επιφάνειας των δοντιών σας. Οι Όψεις Δοντιών χρησιμοποιείται για την επίλυση διαφόρων οδοντικών προβλημάτων όπως:
 • Πρόσθια δόντια με μικρά κενά
 • Σπασμένα ή ραγισμένα (chipped) δόντια
 • Φθαρμένα, στην κοπτική ή αυχενική τους επιφάνεια, πρόσθια δόντια
 • Δόντια με φαρμακευτικές δυσχρωμίες ή λευκές κηλίδες φθορίασης
 • Δόντια με ακανόνιστο σχήμα και μη ευθυγραμμισμένα κοπτικά άκρα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το αναλυτικό άρθρο για τις Αισθητικές Όψεις Δοντιών Πορσελάνης - Ρητίνης.

3. Αόρατα σιδεράκια Invisalign – Αόρατη Ορθοδοντική

Η αόρατη ορθοδοντική μας δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε ριζικά τις θέσεις όλων των δοντιών, πολύ πιο γρήγορα και εύκολα σε σχέση με άλλες ορθοδοντικές θεραπείες και να εξασφαλίσουμε ένα αρμονικό χαμόγελο για πάντα.

Έχετε κενά ανάμεσα στα δόντια, είναι στραβά ή τοποθετημένα σε λάθος θέση και τα παραδοσιακά σιδεράκια σας προκαλούν απέχθεια; Η πιο δημοφιλής εναλλακτική λύση στα σιδεράκια είναι το Invisalign, γνωστή και ως "αόρατα σιδεράκια", ένα διαφανές ορθοδοντικό μασελάκι που χρησιμοποιείται για τη σταδιακή μετακίνηση των δοντιών στην επιθυμητή ευθυγράμμιση, διόρθωση των κενών και πληθώρα άλλων ορθοδοντικών προβλημάτων. Η έκρηξη της δημοτικότητας του Invisalign την τελευταία δεκαετία οφείλεται στο γεγονός ότι πρόκειται για μια προσιτή, αποτελεσματική και σχετικά γρήγορη εναλλακτική λύση έναντι των παραδοσιακών μεθόδων.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του Invisalign, σε αντίθεση με τα παραδοσιακά σιδεράκια, είναι ότι με αυτήν την ορθοδοντική μέθοδο δεν θα αλλάξετε σημαντικά τις συνήθειες της καθημερινότητάς σας κατά τη διάρκεια της θεραπείας. Μπορείτε να τρώτε με ασφάλεια τα αγαπημένα σας τρόφιμα, να λαμβάνετε μέρος στις αγαπημένες σας ψυχαγωγικές και επαγγελματικές δραστηριότητες και να ζείτε τη ζωή σας χωρίς κανείς να αντιληφθεί ότι κάνετε κάποια ορθοδοντική θεραπεία. Επιπλέον το Invsalign είναι γρήγορο, εύκολο και απλό να το συνηθίσετε! Για μια πλήρη ενημέρωση που θα σας λύσει όλες τις απορίες διαβάστε το άρθρο μας για την ορθοδοντική μέθοδο με Invisalign αόρατα σιδεράκια.

Στην Advanced Dental Clinics είμαστε υπερήφανοι που εδώ και χρόνια προσφέρουμε την πλέον σύγχρονη τεχνολογία με χρήση των αυθεντικών ναρθήκων της εταιρείας Invisalign και έχουμε θεραπεύσει πληθώρα ασθενών. Επομένως, εάν θέλετε να αναζωογονήσετε το χαμόγελο σας, επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας και θα προγραμματίσουμε ένα ραντεβού για να συζητήσουμε εάν αυτή η λύση είναι κατάλληλη ή όχι για εσάς!

4. Αισθητικές εμφράξεις σύνθετων ρητινών

Οι αισθητικές εμφράξεις σύνθετων ρητινών είναι η πιο συντηρητική, ασφαλής και βιοσυμβατή μέθοδος για αποκατάσταση τερηδονισμένων, σπασμένων ή φθαρμένων δοντιών αποκαθιστώντας έτσι την λειτουργία, την υγεία και προσφέροντας παράλληλα υψηλή αισθητική.

5. Στεφάνες και γέφυρες

H οδοντική προσθετική σε φυσικά δόντια και επί εμφυτευμάτων με την χρήση στεφανών και γεφυρών μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση που  οι αλλαγές στο χαμόγελο είναι πιο σύνθετες.

6. Αισθητική ουλοπλαστική

Η αισθητική των ούλων είναι εξίσου σημαντική με την αισθητική των δοντιών. Η αισθητική ουλοπλαστική δημιουργεί συμμετρικό περίγραμμα ούλων σε περιπτώσεις όπου υπάρχει υποχώρηση των ούλων  ή υπερβολική εμφάνιση ροζ ιστών και εξασφαλίζει αρμονική σχέση ανάμεσα στα δόντια και στα ούλα.

7. Εμφυτεύματα δοντιών για την αναπλήρωση δοντιών που έχουν χαθεί

Σε αντίθεση με το παρελθόν όπου η απώλεια δοντιών ήταν θεραπεύσιμη μόνο με οδοντοστοιχίες και γέφυρες, στον 21ο αιώνα, τα δόντια που λείπουν αντιμετωπίζονται με οδοντικά εμφυτεύματα. Η έλλειψη δοντιών προκαλεί λειτουργικά αλλά και αισθητικά προβλήματα, τόσο στο χαμόγελο όσο και στο πρόσωπο, αφού στις περιοχές που λείπουν δόντια χάνεται η υποστήριξη των παρειών και των χειλιών και το πρόσωπο φαίνεται γερασμένο. Τι είναι λοιπόν τα οδοντικά εμφυτεύματα; Πρόκειται για αντικαταστάσεις ρίζας δοντιών με τεχνητές ρίζες, φτιαγμένες από απόλυτα συμβατά με τον οργανισμό υλικά, που παρέχουν ισχυρή βάση για μόνιμα ή αφαιρούμενα δόντια.

Τι να περιμένετε με την αποκατάσταση με οδοντικά εμφυτεύματα

Όπως κάθε άλλη αισθητική οδοντιατρική διαδικασία, τα οδοντικά εμφυτεύματα απαιτούν την ανάπτυξη ενός σχεδίου θεραπείας. Στην Οδοντιατρική Κλινική μας μια ομάδα εξειδικευμένων οδοντιάτρων να έρθουν μαζί και να παρουσιάσουν ένα εξατομικευμένο σχέδιο που να ταιριάζει στις ανάγκες σας. Για να πληροίτε τα κριτήρια για οδοντικό εμφύτευμα, πρέπει να:

 • Έχετε αρκετό οστό για να στηριχθεί το εμφύτευμα
 •  Έχετε υγιή ούλα
 • Να φροντίζετε τη στοματική υγιεινή σας
 • Να δεσμευτείτε να κάνετε τακτικές οδοντιατρικές επισκέψεις

Εάν τα φροντίζετε σωστά, τα οδοντικά εμφυτεύματα μπορούν να διαρκέσουν μια ζωή.

Οφέλη των οδοντικών εμφυτευμάτων

Τα οδοντικά εμφυτεύματα έχουν πολλά πλεονεκτήματα όπως:

 • Βελτίωση εμφάνισης
 • Εύκολη μάσηση
 • Βελτίωση ομιλίας
 • Βελτίωση αυτοεκτίμησης
 • Τα εμφυτεύματα λειτουργούν όπως και φαίνονται όπως τα φυσικά σας δόντια και ως εκ τούτου σας προσφέρουν άνεση
 • Βελτίωση γενικής στοματικής υγείας
 • Διαρκούν μόνιμα

Ποια Μέθοδο Αισθητικής Οδοντιατρικής να Επιλέξω;

Είδατε μια λεπτομερή ανάλυση για τους έξη τρόπους οδοντιατρικών επεμβάσεων που μπορούν να σας προσφέρουν μια καλύτερη αισθητική με ένα ωραίο χαμόγελο. Τώρα εξαρτάται από εσάς να επιλέξετε την καλύτερη λύση που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το χαμόγελό σας.

Ο προϋπολογισμός σας, η κατάσταση των δοντιών σας και το επιθυμητό αποτέλεσμα θα σας βοηθήσουν να αποφασίσετε τις επιλογές θεραπείας.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα ή ψάχνετε για μια συγκεκριμένη υπηρεσία αισθητικής οδοντιατρικής, επικοινωνήστε μαζί μας και θα σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε.

Κόστος Αισθητικής Οδοντιατρικής

Εάν έχετε περιορισμένο προϋπολογισμό, θα σας ενημερώσουμε για πιο προσιτές σε κόστος διαδικασίες, όπως η λεύκανση των δοντιών στο σπίτι, ή η αναμόρφωση δοντιών για να διορθώσετε το χαμόγελό σας. Για να αντικαταστήσετε τα δόντια που λείπουν με εμφυτεύματα ή να διορθώσετε μεγαλύτερες ατέλειες, μπορείτε να μας ρωτήσετε σχετικά με τις επιλογές χρηματοδότησης που σας προσφέρουμε για να κάνετε προσιτές πληρωμές, με άτοκες δόσεις ή άλλες λύσεις.

Φροντίστε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να προγραμματίσετε ένα ραντεβού στην Κλινική μας στη Γλυφάδα στην Αθήνα και να συζητήσετε τις επιλογές αισθητικής οδοντιατρικής που ταιριάζουν στα οικονομικά σας και τις ανάγκες σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Φόρμα επικοινωνίας
chevron-down