Δρ. Φώτης Εξάρχου

Ορθοδοντικός

Σύντομο Βιογραφικό

Ο ορθοδοντικός Δρ Φώτης Εξάρχου, διευθυντής του τμήματος ορθοδοντικής της Advanced Dental Clinics στην Γλυφάδα στην Αθήνα και κάτοχος DDS, DiplOrth, MSD, MScLingOrth, PhD γεννήθηκε στην Νυρεμβέργη της Γερμανίας. Μετά την αποφοίτησή του από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, ακολούθησε τη μεταπτυχιακή του εκπαίδευση και ειδίκευση στην Γερμανία στα Πανεπιστήμια των Tuebingen, Greifswald και Βερολίνου, έχοντας ως μέντορες διακεκριμένους καθηγητές Ορθοδοντικής και Γναθοπροσωπικής Μελέτης.

Εκτός από τον τίτλο του Ειδικού Ορθοδοντικού (Πανεπιστήμιο του Tuebingen) και του ειδικού στην αντιμετώπιση κρανιογναθικών διαταραχών & παθήσεων (Πανεπιστήμιο του Greifswald), αναγορεύθηκε δυο φορές διδάκτορας από τα Πανεπιστήμια των Tuebingen (Διατριβή στον τομέα της Ορθοδοντικής Ειδικότητας) και Charite Berlin (Διατριβή στον τομέα των Κρανιογναθικών Διαταραχών) της Γερμανίας.

O Δρ. Φώτης Εξάρχου είναι πιστοποιημένος ορθοδοντικός Invisalign από το 2001 με περισσότερα από 200 περιστατικά ανά έτος. Ανήκει στους πρώτους ιατρούς που εφήρμοσαν την Αόρατη Ορθοδοντική στην Ελλάδα. Είναι μεταξύ των πρώτων ιατρών που εφήρμοσαν την τεχνική ορθοδοντικών παρεμβάσεων με διαφανείς νάρθηκες προκαθορισμένης οδοντικής μετακίνησης στην Ελλάδα. Εκτός αυτού είναι διεθνής ομιλητής (Invisalign Clinical Speaker) για την συγκεκριμένη μέθοδο ορθοδοντικής θεραπείας.

H ερευνητική του δραστηριότητα τιμήθηκε ως η καλύτερη της χρονιάς 2009 με το βραβείο Alex-Motsch-Award της Γερμανικής Εταιρείας Γναθοπροσωπικής Μελέτης & Έρευνας.

Είναι ο μοναδικός μέχρι στιγμής ορθοδοντικός στην Ελλάδα και ένας από τους ελάχιστους πανευρωπαϊκά που ολοκλήρωσε επιτυχώς επίσημο διεθνές διετές ακαδημαϊκό πρόγραμμα ειδίκευσης στην Γλωσσική Ορθοδοντική στο Πανεπιστήμιο της Βαλένθια Ισπανίας.

Στην Advanced Dental Clinics είμαστε υπερήφανοι που ένας διεθνώς αναγνωρισμένος επιστήμονας όπως ο Δρ. Φώτης Β. Εξάρχου είναι Διευθυντής του Τμήματος Ορθοδοντικής, παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους ασθενείς μας, με ιδιαίτερη κλινική έμφαση στον τομέα της Αόρατης Ορθοδοντικής και της Αισθητικής Ορθοδοντικής. Με εκατοντάδες θεραπευμένα περιστατικά με αυτές τις σύγχρονες και απαιτητικές τεχνικές, η Κλινική μας καθίσταται μεταξύ των κορυφαίων στην παροχή υπηρεσιών ορθοδοντικής στην Ευρώπη.

chevron-down