Ορθοδοντική

ορθοδοντική
Μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού, και ιδιαιτέρως ενηλίκων είναι δυσαρεστημένο με την εικόνα των δοντιών του. Αυτό προκαλεί συχνά αμηχανία και προσπάθεια συγκάλυψης των δοντιών είτε κατά τη διάρκεια της ομιλίας είτε κατά τη στιγμή ενός χαμόγελου. Αναμφίβολα ένα όμορφο χαμόγελο χαρίζει μεγάλη αυτοπεποίθηση καθώς επηρεάζει σε σημαντικό βαθμό την εικόνα του ατόμου.

Κοινοποιήστε το άρθρο

Share on facebook
Share on linkedin
Share on email

Η ορθοδοντική είναι ο κλάδος της οδοντιατρικής ο οποίος ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το κομμάτι. Μπορεί ο καθένας να ακολουθήσει μία ορθοδοντική θεραπεία , ανεξάρτητα από την ηλικία του, καθώς πλέον με νέες μεθόδους η ορθοδοντική μπορεί να γίνει και “αόρατη”, χωρίς  να τοποθετηθούν τα κλασσικά μεταλλικά σιδεράκια, πράγμα το οποίο την κάνει προσιτή και στους ενήλικες οι οποίοι την αποφεύγουν και μόνο στη σκέψη ότι θα μπουν στη διαδικασία να φορέσουν σιδεράκια.

Η ορθοδοντική  ασχολείται με τη διάγνωση, την πρόληψη και τη θεραπεία των ανωμαλιών που παρουσιάζονται στην οδοντοστοιχία, με στόχο πάντα τόσο την καλή λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος όσο και του αισθητικού αποτελέσματος που προκύπτει είτε από προβλήματα σύγκλεισης των δοντιών είτε από σκελετικά προβλήματα των γνάθων είτε από συνδυασμό αυτών.

Η ορθοδοντική αποτελεί μία αποτελεσματική και μακροπρόθεσμη λύση για το ίσιωμα των δοντιών και τη διόρθωση της σύγκλεισης. Αυτό επιτυγχάνεται με τα σιδεράκια τα οποία ασκούν δυνάμεις στα δόντια προκειμένου να τα μετακινήσουν σε μία συγκεκριμένη θέση.

Ασθενείς οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη σύγκλειση τους , παρουσιάζουν κάποιο συνωστισμό δοντιών ή αντίθετα αραιοδοντία, ή δεν είναι ικανοποιημένοι με την εικόνα της θέσης των δοντιών τους, πρέπει να σκεφτούν το ενδεχόμενο της ορθοδοντικής θεραπείας. Η ορθοδοντική θεραπεία μπορεί να δώσει λύση σε απλά προβλήματα όπως μετακινήσεις ενός ή περισσοτέρων δοντιών αλλά ακόμη μπορεί να επιλύσει και πολυπλοκότερα σκελετικά προβλήματα.

Ανάλογα με το περιστατικό η θεραπεία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες έως και κάποια χρόνια. Τα αποτελέσματα της είναι μόνιμα, εφ’ όσον βέβαια τηρηθούν επ’ ακριβώς οι οδηγίες του ειδικού ορθοδοντικού για διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις  στις οποίες άτομα αναφέρουν ότι έχουν κάνει ορθοδοντική θεραπεία στο παρελθόν και τα δόντια τους έχουν επανέλθει στην αρχική τους κατάσταση. Αυτό τις περισσότερες φορές οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασθενείς μετά το πέρας της ορθοδοντικής θεραπείας δεν τηρούν τις οδηγίες του ειδικού ορθοδοντικού, με αποτέλεσμα  τα δόντια να επανέρχονται στην αρχική τους θέση. Γι’ αυτό, μετά την ολοκλήρωση οποιασδήποτε ορθοδοντικής θεραπείας είναι πολύ σημαντικό να τηρηθούν επ’ ακριβώς οι οδηγίες του ορθοδοντικού, έτσι ώστε να επιτευχθεί η διατήρηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της ορθοδοντικής θεραπείας πέρα από το αισθητικό αποτέλεσμα, είναι ότι τα ίσια δόντια βοηθούν και στην ευκολότερη και αποτελεσματικότερη στοματική υγιεινή. Με άλλα λόγια δεν υπάρχουν κενά και περιοχές όπου  παγιδεύονται πολύ εύκολα τροφές και οδοντική πλάκα με αποτέλεσμα τη δημιουργία τερηδόνας. Παράλληλα καθίσταται και αρκετά ευκολότερη η διαδικασία καθαρισμού των δοντιών από τον ίδιο τον ασθενή.

Η ορθοδοντική εκτός από το να συμβάλλει στη δημιουργία ενός ομορφότερου χαμόγελου, πολλές φορές είναι απαραίτητη και στις περιπτώσεις κατά τις οποίες απαιτείται μία καλύτερη διευθέτηση των δοντιών προκειμένου να τοποθετηθεί κάποια προσθετική εργασία.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η ορθοδοντική αποτελεί μια μακροπρόθεσμη επένδυση για την υγεία του στόματος.

Επικοινωνήστε Μαζί Μας

Η ιατρική μας ομάδα στη διάθεσή σας

Δείτε Περισσότερα

Online Αξιολόγηση

Δείτε το νέο σας χαμόγελο!

Scroll to Top

Επικοινωνία

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τις υπηρεσίες μας;

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και ένας εκπρόσωπος της ADVANCED DENTAL CLINICS θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας για να απαντήσει στα ερωτήματά σας.